Business & Finance Παρασκευή 17/12/2021, 07:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς μία TikToker αντάλλαξε μία φουρκέτα για ένα σπίτι

Πώς μία TikToker αντάλλαξε μία φουρκέτα για ένα σπίτι

Μπορεί κάποιος να αποκτήσει ένα ολόκληρο σπίτι ανταλλάσσοντας μία ευτελούς αξίας φουρκέτα; Αυτό ακριβώς κατάφερε να κάνει μια 30χρονη από το Σαν Φρανσίσκο. 

Η Demi Skipper ξεκίνησε το «Trade Me Project» τον Μάιο του 2020. Ψάχνοντας τις μικρές αγγελίες των μεταχειρισμένων ειδών στο eBay, το Facebook Marketplace και το Craigslist, αναζητούσε πωλητές που θα ήταν διατεθειμένοι να ανταλλάξουν τα προϊόντα τους με τα δικά της. 

Ξεκινώντας με την ταπεινή φουρκέτα της, αρχικά την αντάλλαξε με ένα ζευγάρι φθηνά σκουλαρίκια. Από εκεί, «αναβαθμίστηκε» σε τέσσερα ποτήρια και μετά σε μία ηλεκτρική σκούπα. Αυτή με τη σειρά της έγινε ένα snowboard, ένα ζευγάρι ακουστικά, ένα λάπτοπ, μία κάμερα. 

 

View this post on Instagram

A post shared by Trade Me Project (@trademeproject)

 

Στη συνέχεια, αντάλλαξε διάφορα ζευγάρια παπούτσια Nike με ένα iPhone και αυτό με ένα αυτοκίνητο Dodge Caravan του 2008, ο ιδιοκτήτης του οποίου οδήγησε από τη Μινεσότα στο Σαν Φρανσίσκο για να της το παραδώσει. 

Η Skipper άρχισε να κάνει τις ανταλλαγές της στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά στη συνέχεια ταξίδευε ανά την Αμερική για το επόμενο απόκτημά της. Μάλιστα κατέγραφε την «περιπέτειά» της σε βίντεο, τα οποία ανέβαζε στο TikTok και στο Instagram, εξηγώντας πως ο τελικός στόχος της ήταν να αποκτήσει ένα σπίτι. 

Με τον καιρό, οι followers της άρχισαν να αυξάνονται, καθώς η ιστορία του «Trade Me Project» γινόταν όλο και πιο συναρπαστική. 

Η Skipper αντάλλαξε το Dodge για ένα Mini Cooper και δύο εβδομάδες αργότερα το έδωσε για ένα κολιέ. Τη στιγμή εκείνη ένιωθε ότι είχε κάνει ένα καλό deal, καθώς πίστευε ότι το κόσμημα άξιζε 20.000 δολάρια, όμως τελικά η αξία του αποδείχθηκε μικρότερη των 2.000 δολαρίων. 

Έπειτα από δύο εβδομάδες διαρκούς αναζήτησης, αντάλλαξε το κολιέ με ένα ποδήλατο γυμναστικής Peloton, αξίας 1.800 δολαρίων. 

View this post on Instagram

A post shared by Trade Me Project (@trademeproject)

 

Το Peloton έγινε μία Mustang και έως τον περασμένο Δεκέμβριο, η Skipper ήταν η υπερήφανη ιδιοκτήτρια μιας μικροσκοπικής ξύλινης καλύβας. 

Η καλύβα έγινε ένα Honda CRV, μετά τρία τρακτέρ και μετά μία κάρτα εστιατορίου με την οποία μπορούσε να φάει όσο φαγητό ήθελε για έναν χρόνο στα καταστήματα μιας συγκεκριμένης αλυσίδας. 

Η Skipper αντάλλαξε αυτή την κάρτα με ένα τροχόσπιτο 40.000 δολαρίων και έπειτα, έκανε την τελευταία της ανταλλαγή, όταν το έδωσε για ένα σπίτι κοντά στο Νάσβιλ του Τενεσί. 

View this post on Instagram

A post shared by Trade Me Project (@trademeproject)

 

Μάλιστα ένα βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό της δείχνει τη στιγμή που είδε το νέο της σπίτι για πρώτη φορά. 

Περισσότερα από 5 εκατ. άτομα παρακολούθησαν το «ταξίδι» της. 

Πλέον, σκοπεύει να μετακομίσει με τον σύζυγό της από την Καλιφόρνια στο Τενεσί, προκειμένου να ανακαινίσουν το σπίτι τους. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC 

Διαβάστε επίσης: 

Πώς το TikTok εκτόξευσε τις διεθνείς πωλήσεις της φέτας

Ο απατεώνας του Instagram: Από «Yahoo Boy» στα χέρια του FBI

Νηστεία, διαλογισμός και γένια ερημίτη: Είναι ο Τζακ Ντόρσι ο πιο παράξενος δισεκατομμυριούχος;

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News