Business & Finance Κυριακή 12/12/2021, 15:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί ο Ερντογάν εκθέτει όλες τις κορδέλες που έκοψε τα τελευταία 18 χρόνια

Υπολογίζονται σε περίπου 800

Γιατί ο Ερντογάν εκθέτει όλες τις κορδέλες που έκοψε τα τελευταία 18 χρόνια

Μέσα στις σχεδόν δύο δεκαετίες, κατά τις οποίες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κυβερνάει την Τουρκία, έχει δαπανήσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε γιγάντια έργα υποδομής. Στόχος να εδραιώσει τη λαϊκή του βάση, αυξάνοντας παράλληλα τον έλεγχο στη γειτονική χώρα. 

Τώρα, με μία -αν μη τι άλλο- πρωτότυπη έκθεση στο πολυτελές προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, ο «Σουλτάνος» έρχεται να κάνει ακριβώς το ίδιο, θέλοντας να βελτιώσει την εικόνα του, εν μέσω της εν εξελίξει νομισματικής και πληθωριστικής κρίσης. 

Και τι κάνει; Εκθέτει όλα τα ψαλίδια, τα οποία χρησιμοποίησε ο ίδιος στα έργα που έχει εγκαινιάσει τα τελευταία 18 χρόνια. Αεροδρόμια, εργοστάσια, αυτοκινητόδρομους. 

Ο Ερντογάν, όπως φαίνεται, είχε κρατήσει όλα τα ψαλίδια και τις κορδέλες. Και είχε τον λόγο του. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Safak, αριθμούν σε περίπου 800. 

Βέβαια, κανείς δεν γνωρίζει αν αυτή η επικοινωνιακή κίνηση θα βρει ερείσματα στον τουρκικό λαό, ο οποίος παλεύει καθημερινά με την κατάρρευση της λίρας και τις διαρκείς ανατιμήσεις. 

Ας σημειωθεί ότι το τουρκικό νόμισμα βρίσκεται κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, με την ισοτιμία με το δολάριο να καθορίζεται στις 14 λίρες ανά δολάριο. 

Την ίδια ώρα, ο πληθωρισμός εκτοξεύθηκε στο 21% των Νοέμβριο, ενόσω η κεντρική τράπεζα συνεχίζει την πολιτική των μειωμένων επιτοκίων, κόντρα στην επικρατούσα οικονομική θεωρία.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Νέος Τούρκος ΥΠΟΙΚ: Θα παραμείνουμε στον δρόμο της ελεύθερης αγοράς

Νέο χτύπημα στην Τουρκία – Με υποβαθμίσεις απειλούν οι οίκοι αξιολόγησης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News