Business & Finance Παρασκευή 26/11/2021, 17:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Ξεκινάει η καταναλωτική φρενίτιδα της Black Friday – Τρία πιθανά προβλήματα

ΗΠΑ: Ξεκινάει η καταναλωτική φρενίτιδα της Black Friday – Τρία πιθανά προβλήματα

Τα σημάδια της καταναλωτικής φρενίτιδας της Black Friday έχουν ήδη φανεί από χθες το βράδυ, όταν μετά το δείπνο των Ευχαριστιών μία μεγάλη μερίδα καταναλωτών έσπευσε στα κοντινότερα πολυκαταστήματα για να περιμένει υπομονετικά να ανοίξουν οι πόρτες.

Παραδοσιακά, πολλοί είναι οι καταναλωτές στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού που αναμένουν τις εκπτώσεις της Black Friday, όποτε πραγματικά μπορούν να βρουν πολύ καλές ευκαιρίες σε προϊόντα κάθε είδους. Παράλληλα, συγκεκριμένα την φετινή χρονιά, τα μαγαζιά και τα πολυκαταστήματα επίσης ανέμεναν την Black Friday, μετά τις περιόδους αδράνειας που σημειώθηκαν από την επέλαση της πανδημίας.

ΗΠΑ: Ξεκινάει η καταναλωτική φρενίτιδα της Black Friday – Τρία πιθανά προβλήματα-1

Παρότι η ημέρα έχει μόλις ξεκινήσει στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ, φαίνεται ήδη πως η φετινή Black Friday θα σπάσει κάθε ρεκόρ όσον αφορά τις καταναλωτικές δαπάνες. Ωστόσο, υπάρχει μία σειρά από προβλήματα που ενδέχεται να ανακύψουν το καταναλωτικό τετραήμερο.

Αρχικά, με τα κωλύματα και τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα, είναι αμφίβολο εάν φέτος τα καταστήματα θα μπορούν να προσφέρουν μεγάλη ποσότητα προϊόντων.

ΗΠΑ: Ξεκινάει η καταναλωτική φρενίτιδα της Black Friday – Τρία πιθανά προβλήματα-2

Δεύτερον, δεδομένου του πληθωρισμού και ελλείψει των γενναιόδωρων εκπτώσεων που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια, είναι αβέβαιο εάν οι καταναλωτές θα είναι διατεθειμένοι να αγοράσουν όσα έχουν κατά νου.

Τέλος, δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν οι επιχειρήσεις έχουν αρκετό εργατικό δυναμικό να εξυπηρετήσει τις ορδές των καταναλωτών, που σε μερικές περιπτώσεις κάνουν ουρές έξω από τα καταστήματα.

moneyreview.gr με πληοροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Black Friday 2021: Καλύτερα από πέρυσι, μακριά από την επίδοση του 2019

Πότε είναι η καλύτερη περίοδος να αγοράσετε ηλεκτρονικές συσκευές;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News