Business & Finance Τρίτη 16/11/2021, 15:56
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πότε είναι η καλύτερη περίοδος να αγοράσετε ηλεκτρονικές συσκευές;

Πότε είναι η καλύτερη περίοδος να αγοράσετε ηλεκτρονικές συσκευές;

Όσοι δεν ανανέωσαν όλη τη γκάμα των ηλεκτρονικών τους από την επέλαση της πανδημίας, ίσως σκέφτονται να αξιοποιήσουν τις εκπτώσεις της Black Friday, της Cyber Monday και γενικά την εορταστική περίοδο. Στον επόμενο ενάμιση μήνα μπορεί κανείς να βρει καλές προσφορές σε λάπτοπ, τάμπλετ, σταθερό υπολογιστή με χαμηλό μπάτζετ, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλες καλές περίοδοι μέσα στο έτος.

Ωστόσο, ενδέχεται να διατρέχουμε μία από τις καλύτερες φάσεις για την αγορά ηλεκτρονικών, δεδομένου ότι τα προβλήματα στις αλυσίδες προσφοράς φαίνεται πως θα συνεχιστούν για πολύ καιρό ακόμη. Συνεπώς, ιδίως όσοι αποφασίσουν να αγοράσουν ηλεκτρονικά για δώρα Χριστουγέννων, καλό θα ήταν να μην περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή, διότι ενδέχεται να βρουν άδεια ράφια.

Πότε;

Η έλλειψη ημιαγωγών και οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις προϊόντων θα συνεχίσουν να ασκούν ανοδικές πιέσεις στις τιμές των ηλεκτρονικών. Επομένως, οι προσφορές την εβδομάδα της Black Friday δεν θα είναι τόσο ελκυστικές. Ωστόσο, ορισμένα προϊόντα θα προσφέρονται σε κάθε περίπτωση σε καλύτερη τιμή. Επίσης, για όσους δεν βιάζονται καλή περίοδος αγορών είναι και ο Ιανουάριος, όποτε οι εταιρείες προσπαθούν να πουλήσουν ό,τι έχει περισσέψει από τις γιορτές.

Πόσο;

Για οικογένειες συστήνεται η αγορά φθηνών ηλεκτρονικών συσκευών ή και μεταχειρισμένων συσκευών για τα παιδιά. «Πιστέψτε με, το να κάνει κανείς μία μεγάλη επένδυση για παιδιά που καταστρέφουν πράγματα δεν είναι το καλύτερο. Αυτό που είναι πιο σημαντικό για εμάς είναι να διασφαλίσουμε ότι είμαστε όλοι ευχαριστημένοι», σύμφωνα με τον Dan Gudema, προγραμματιστή και ιδρυτή της εταιρείας Turbo Booster.

Γενικά ο ίδιος προτείνει όσο μεγαλύτερη η οικογένεια, τόσο μικρότερο το κόστος ανά συσκευή αναλογικά. Επίσης, υπενθυμίζει ότι εάν οι συσκευές χρειάζονται επιδιόρθωση, μπορεί να είναι κάτι απλό που μπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας.

Πώς;

Εκτός της τιμής θα πρέπει κανείς να σκεφτεί τις ανάγκες για τις οποίες θέλει λάπτοπ ή υπολογιστή, το οποίο είναι ακόμη πιο σημαντικός παράγοντας. Παρότι ορισμένοι θα έμεναν ευχαριστημένοι από μία φθηνή συσκευή με τις βασικές λειτουργίες, μία επιχείρηση για παράδειγμα ή κάποιος που παίζει βιντεοπαιχνίδια δεν θα μείνει ικανοποιημένος από μία συσκευή με τα απολύτως βασικά.

«Θα είναι εντάξει για πλοήγηση στο Ίντερνετ, για σύνταξη κειμένων, για email και ενίοτε για επεξεργασία λογιστικών φύλλων (spredsheet), αλλά θα δυσκολευτούν να παίξουν παιχνίδια, να παίρνουν βιντεοκλήσεις» προειδοποιεί μεταξύ άλλων ο Tim Lynch, ιδιοκτήτης εταιρείες υπηρεσιών για υπολογιστές.

O Lynch και ο Gudema συμφωνούν ότι μπορεί κανείς να βρει πολύ φθηνούς υπολογιστές με 4 giga RΑΜ, αλλά θα πρέπει να τους αποφύγει. Θεωρούν ότι το κατώτατο όριο θα πρέπει να είναι στα 8 RAM.

Πηγή: US News

Διαβάστε επίσης:

Black Friday: Η ιστορία της και πότε πέφτει φέτος η «Παρασκευή των υπερ-εκπτώσεων»

Black Friday: Πόσοι Έλληνες σκοπεύουν να ψωνίσουν – Οι πρώτες τάσεις για τα Χριστούγεννα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News