Business & Finance Τρίτη 23/11/2021, 15:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Uber: Το πρώτο βήμα στην αγορά μαριχουάνας στον Καναδά

Uber: Το πρώτο βήμα στην αγορά μαριχουάνας στον Καναδά

Στο χώρο της κάνναβης εισέρχεται η Uber προσφέροντας στους χρήστες της στο Οντάριο του Καναδά την επιλογή να παραγγείλουν προϊόντα κάνναβης από την εφαρμογή του Uber Eats.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, σύντομα οι χρήστες θα μπορούν να μπουν σε συγκεκριμένο τμήμα της εφαρμογής για το κινητό και να παραγγείλουν προϊόντα από το κατάστημα Tokyo Smoke, το οποίο έχει δύο καταστήματα στην πόλη.

Προκειμένου να μπορέσει κανείς να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο τμήμα της εφαρμογής θα πρέπει να βεβαιώσει την ηλικία του και έπειτα θα μπορεί να παραλάβει ιδιοχείρως την παραγγελία του μέσα σε μία ώρα.

Παρότι η χρήση κάνναβης έχει νομιμοποιηθεί στον Καναδά από το 2018, εξακολουθεί να απαγορεύεται το delivery.

Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη εάν θα προσφέρει τις αντίστοιχες υπηρεσίες και σε άλλες πόλεις του Καναδά ή των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά κάνναβης στον Καναδά έχει ετήσιο τζίρο περίπου 4 δισ. δολαρίων.

Ωστόσο, η Uber είχε εκφράσει ξανά στο παρελθόν ότι στόχευε να μπει στην αγορά της κάνναβης, η οποία ανθίζει σε πολλές περιοχές του κόσμου.

Mάλιστα, ο διευθύνων σύβουλος της Uber είχε δηλώσει πριν από λίγους μήνες ότι η εταιρεία θα εξετάσει το ενδεχόμενο παράδοσης προϊόντων κάνναβης και στις ΗΠΑ, όταν καταστή νόμιμη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Πώς η νομιμοποίηση της κάνναβης θα δώσει ώθηση στην οικονομία

50.000 οδηγοί της Uber θα έχουν Tesla – Οι εταιρείες ενώνουν δυνάμεις με την Hertz

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News