Business & Finance Τρίτη 16/11/2021, 18:47
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Πώς η νομιμοποίηση της κάνναβης θα δώσει ώθηση στην οικονομία

H χρήση κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς είναι νόμιμη στη Γερμανία από το 2017

Γερμανία: Πώς η νομιμοποίηση της κάνναβης θα δώσει ώθηση στην οικονομία

Σχέδια για τη νομιμοποίηση της κάνναβης τη Γερμανία επεξεργάζονται τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στις συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Τα κόμματα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) του επικρατέστερου για τη θέση του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, των Πράσινων και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), ανάμεσα στα ζητήματα που διαπραγματεύονται περιλαμβάνεται και η έγκριση κανόνων βάσει των οποίων η πώληση και η χρήση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς θα καταστεί νόμιμη και θα υπόκειται σε ρυθμιστικούς κανόνες στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας η οποία δημοσιοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, η νομιμοποίηση της κάνναβης θα μπορούσε να αποφέρει στη Γερμανία φορολογικά έσοδα και εξοικονόμηση κόστους περί των 4,7 δισ. ευρώ (5,34 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως και παράλληλα να δημιουργήσει 27.000 νέες θέσεις εργασίας.

Η έρευνα που ανατέθηκε από τη γερμανική ένωση κάνναβης στο Ινστιτούτο Οικονομικού Ανταγωνισμού (DICE) του Πανεπιστημίου Heinrich Heine στο Ντίσελντορφ, διαπίστωσε ότι η νομιμοποίηση της κάνναβης θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόσθετα φορολογικά έσοδα περί των 3,4 δισ. ευρώ ετησίως.

Ταυτόχρονα, θα μπορούσε να επιφέρει εξοικονόμηση του κόστους στο αστυνομικό και δικαστικό σύστημα 1,3 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ συγχρόνως θα δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο της κάνναβης.

Η νομιμοποίηση της κάνναβης στη Γερμανία πέραν από την ώθηση στη οικονομία της, θα προσφέρει στήριξη στην ευρωπαϊκή αγορά η οποία βρίσκεται σε άνθηση και η αξία της οποίας αναμένεται να ανέλθει σε 3 δισ. ευρώ το χρόνο έως το 2025, από περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ φέτος, σύμφωνα με την έκθεση European Cannabis Report της ερευνητικής εταιρείας Prohibition Partners.

Να σημειωθεί, ότι η χρήση κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς είναι νόμιμη στη Γερμανία από το 2017.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News