Business & Finance Τετάρτη 27/10/2021, 17:19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

50.000 οδηγοί της Uber θα έχουν Tesla – Οι εταιρείες ενώνουν δυνάμεις με την Hertz

«Win-win» για την Uber και για τους οδηγούς.

50.000 οδηγοί της Uber θα έχουν Tesla – Οι εταιρείες ενώνουν δυνάμεις με την Hertz

Με τον τίτλο «η Tesla σας φτάνει άμεσα» ανακοίνωσε σήμερα η Uber τη συνεργασία της με την αυτοκινητοβιομηχανία. Ειδικότερα, 50.000 οδηγοί της Uber θα μπορούν από τη Δευτέρα να ενοικιάζουν μία Tesla μέσω της Hertz, η οποία μόλις πριν από δύο ημέρες ανακοίνωσε πως προμηθεύεται 100.000 οχήματα της Tesla.

Διαβάστε επίσης: Hertz: Αποκτά 100.000 ηλεκτρικά οχήματα της Tesla

Η τιμή εκκίνησης για την ενοικίαση ενός οχήματος τίθεται στα 334 δολάρια την εβδομάδα προ επιβαρύνσεων και φόρων. Για να ενοικιάσει κάποιος οδηγός μία Tesla θα πρέπει να έχει βαθμολογία τουλάχιστον 4,7/5 στην εφαρμογή της Uber και να έχει εκτελέσει τουλάχιστον 150 διαδρομές.

Από την 1η Νοεμβρίου, οι οδηγοί της Uber θα μπορούν να ενοικιάσουν ένα Model 3 της Tesla μέσω του προγράμματος ενοικίασης της Hertz στο Λος Άντζελες, στο Σαν Φρανσίσκο, το Σαν Ντιέγκο και την Ουάσιγκτον. Στις επόμενες εβδομάδες, το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε περισσότερες πόλεις των ΗΠΑ.

 

Πρόκειται για μία προσπάθεια της Uber να μειώσει το ανθρακικό αποτύπωμα των οδηγών με τους οποίους συνεργάζεται. Επίσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία ψάχνει εναλλακτικές αύξησης των εσόδων της μειώνοντας το κόστος της βενζίνης. Θα πρόκειται για «win-win» αφενός για την εταιρεία, αφετέρου για τους οδηγούς, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτροκίνηση: Απειλή για Uber-Lyft – Ευκαιρία για startups

«Παρότι αυτή η συνεργασία είναι ένα βήμα μπροστά για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης της πλατφόρμας της Uber, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ένα ηλεκτρικό όχημα συχνά εξακολουθεί να είναι πιο ακριβό σε σχέση με ένα παραδοσιακό βενζινοκίνητο όχημα», δήλωσε ο Andrew MacDonald, αντιπρόεδρος του τμήματος κινητικότητας και επιχειρηματικών λειτουργιών στην Uber.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία με την Uber είναι μόνο η τελευταία από τις πολλές επιτυχίες που σημείωσε η Tesla την τελευταία εβδομάδα, αφού η εταιρεία σημείωσε έσοδα – ρεκόρ στο γ’ τρίμηνο με αποτέλεσμα την εκτόξευση της μετοχής του. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η συμφωνία της Tesla με την Uber και την Hertz εκτιμάται πως θα της αποφέρει έσοδα ύψους 4,2 δισ. δολαρίων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg, CNBC

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News