Business & Finance Δευτέρα 20/09/2021, 19:11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FedEx: 100 εκατ. δολάρια για ανανέωση των οχημάτων παράδοσης

FedEx: 100 εκατ. δολάρια για ανανέωση των οχημάτων παράδοσης

Περισσότερα από 100 εκατ. δολάρια δρομολογεί η FedEx προς βελτίωση των υπηρεσιών μεταφοράς της και ειδικότερα προς μείωση του κόστους από τα ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται ενίοτε τα βαν μεταφοράς της. Η εταιρεία κούριες ενδέχεται να επιβαρύνει βραχυπρόθεσμα τα έσοδά της, καθώς ήδη βρίσκεται υπό έντονη πίεση αφότου αύξησε τους μισθούς των υπαλλήλων της και ανέλαβε επιπλέον έξοδα.

Το αρμόδιο τμήμα της εταιρείας προσφέρει 1.500 δολάρια ανά όχημα, ώστε να τοποθετηθούν κάμερες και ειδικοί αισθητήρες που προειδοποιούν τους οδηγούς για εμπόδια ή άλλα οχήματα. Πρόκειται για περίπου 72.000 οχήματα, στα οποία θα εφαρμοστούν οι αλλαγές.

«Όσο το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει να ενισχύσει σημαντικά την ανάπτυξη στη βιομηχανία το μέγεθος των πόρων που χρειάζονται για να ανταποκριθούμε σε αυτή τη ζήτηση αυξάνεται, το οποίο απαιτεί ακόμη μεγαλύτερη εστίαση στην ασφάλεια των οχημάτων», δήλωσε η εταιρεία.

Στον εξοπλισμό ασφαλείας συμπεριλαμβάνονται σόναρ και συστήματα μαγνητοσκόπησης, τα οποία καλύπτουν τα νεκρά σημεία και την όπισθεν. Επίσης, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο, η FedEx θα απαιτεί οχήματα με όριο ταχύτητας, συστήματα που θα αποφεύγουν επικείμενα ατυχήματα και σήματα για αλλαγή λωρίδας. «Αυτές οι τεχνολογίες βοηθούν στη μείωση των κινδύνουν που σχετίζονται με την αύξηση των παραδόσεων σε κατοικημένες περιοχές και την εισροή οδηγών», σημειώνει η εταιρεία.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News