Business & Finance Πέμπτη 14/10/2021, 09:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Amazon: Στο στόχαστρο για 3.000 οδηγούς – «συνεργάτες» στη Βρετανία

Δικηγορικό γραφείο υποστηρίζει ότι τους οφείλει συνολικά 191 εκατ. δολάρια

Amazon: Στο στόχαστρο για 3.000 οδηγούς – «συνεργάτες» στη Βρετανία

Δικηγορικό γραφείο στη Βρετανία έχει προσφύγει κατά της Amazon με στόχο να αναγνωριστούν πλήρη εργασιακά δικαιώματα στους οδηγούς της εταιρείας. Σύμφωνα με το BBC στην αγωγή επισημαίνεται ότι οι οδηγοί εγγράφονται ως «συνεργάτες», ενώ στην πραγματικότητα είναι κανονικοί υπάλληλοι της εταιρείας, που θα έπρεπε να λαμβάνουν επιδόματα, άδεια και γενικότερα να απολαμβάνουν δικαιώματα, που έχουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της Amazon. Από την εξέλιξη της υπόθεσης επηρεάζονται 3.000 οδηγοί της εταιρείας στη Βρετανία. 

Πρόκειται για μία υπόθεση που φέρνουν στον νου και τις εξελίξεις που είχαμε στη χώρα μας με τους εργαζομένους στην efood και τις άλλες πλατφόρμες παραγγελιών και διανομής. 

Το δικηγορικό γραφείο Leigh Day υποστηρίζει μάλιστα ότι η Amazon οφείλει σε κάθε έναν από τους 3.000 οδηγούς κατά μέσο όρο το ποσό των 10.500 στερλινών (14.300 δολαρίων) για κάθε χρόνο εργασίας τους στην εταιρεία. Το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων που απαιτούνται ανέρχεται έτσι στα 140 εκατ. στερλίνες ή 191 εκατ. δολάρια. 

Η εκπρόσωπος του Leigh Day, Κέιτ Ρόμπινσον, είπε στο Busines Insider: «Το ποσό αυτό περιλαμβάνει και τα έξοδα με τα οποία βαρύνονται οι οδηγοί». Όπως εξήγησε είναι αναγκασμένοι να νοικιάζουν βαν, χρεώνονται μεγάλα ποσά για την παραμικρή ζημιά στο όχημα, ενώ δαπανούν μεγάλα ποσά και σε καύσιμα. Όλα αυτά επηρεάζουν βεβαίως αισθητά τις τελικές απολαβές τους. Η Amazon δίνει ένα ποσό για κάλυψη του κόστους καυσίμων, αλλά αυτό σύμφωνα με το δικηγορικό γραφείο αυτό είναι ανεπαρκές. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News