Business & Finance Σάββατο 6/11/2021, 13:57
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιο είναι το καλύτερο τυρί του κόσμου για το 2021

Η εταιρεία που το παρασκευάζει απασχολεί μόλις έξι άτομα

Ποιο είναι το καλύτερο τυρί του κόσμου για το 2021

Ποιο είναι το καλύτερο τυρί όλου του κόσμου για το 2021; Σε αυτό το ερώτημα απάντησε η φετινή διοργάνωση των World Cheese Awards, η οποία έδωσε την πρώτη θέση στο Olavidia. 

Τι εστί Olavidia; Πρόκειται για ένα ελαφρύ κατσικίσιο τυρί από την Ισπανία, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία Quesos y Besos («τυριά και φιλιά», στα ελληνικά). 

«Είναι ένα τυρί με πλούσια, σαγηνευτική και κρεμώδη υφή, με μία γεύση που σε ζεσταίνει» περιέγραψε γλαφυρά ένας από τους κριτές του διαγωνισμού.  

«Είμαστε μια μικρή επιχείρηση τυριού στο Jaen» δήλωσε η Silvia Pelaez, ιδιοκτήτρια της Quesos y Besos, η οποία εδρεύσει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της νότιας Ισπανίας. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η επιχείρησή της απασχολεί μόλις έξι εργαζόμενους. «Η καθημερινή δουλειά έχει και την επιβράβευσή της» έσπευσε να προσθέσει ενθουσιασμένη. 

Στη δεύτερη θέση του διαγωνισμού αναδείχθηκε ένα -επίσης- ελαφρύ τυρί, αυτή τη φορά από τη Γαλλία. Πρόκειται για το Fromagerie Berthaut. 

Το 2019 (το 2020 δεν διεξήχθη λόγω Covid), νικητής του διαγωνισμού είχε αναδειχθεί ένα οργανικό μπλε τυρί, το Rogue River Blue, το οποίο έγινε το πρώτο αμερικανικό προϊόν που κερδίζει το βραβείο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN Travel

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News