Business & Finance Τρίτη 2/11/2021, 16:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επτά σκηνές από το Pulp Fiction σε πλειστηριασμό ως NFT

Επτά σκηνές από το Pulp Fiction σε πλειστηριασμό ως NFT

Σε πλειστηριασμό βγαίνουν επτά σκηνές από το Pulp Fiction μαζί με τα αντίστοιχα κομμάτια από το σενάριο σε ιδιόγραφη μορφή, καθώς και αποκλειστικό σχολιασμό από τον ίδιο τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο, Quentin Tarantino. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση θα περιλαμβάνονται περαιτέρω «λεπτομέρειες σχετικά με το σκηνοθέτη και την ταινία». Η κίνηση, η οποία από μόνη της είναι αξιοσημείωτη, έχει ακόμη μία ιδιαιτερότητα: οι σκηνές θα διατεθούν σε μορφή non-fungible tokens (NFT).

Πρόκειται για τα ηλεκτρονικά πιστοποιητικά που επιβεβαιώνουν ότι ένα ψηφιακό συλλεκτικό έργο είναι αυθεντικό, καταγράφοντας τις σχετικές λεπτομέρειες στο blockchain. Οι συγκεκριμένες σκηνές μαζί με το σχολιασμό και το σενάριο θα διατεθούν σε πλειοδοσία μέσω της πλατφόρμας για NFT OpenSea.

Η είσοδος του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη και σεναριογράφου στον κόσμο των NFT σημαίνει ότι το περιεχόμενο των μοναδικών αυτών non-fungible tokens θα είναι διαθέσιμο μόνο σε όσους έχουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα NFT και συνεπώς θα είναι απρόσιτο στην συντριπτική πλειοψηφία των σινεφίλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα NFT θα κατασκευαστούν στην πλατφόρμα Secret Network, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι το πρώτο οικοσύστημα blockchain που προσφέρει «έξυπνα» συμβόλαια για προστασία των προσωπικών δεδομένων. Ουσιαστικά κρυπτογραφούνται τα στοιχεία των συναλλαγών, καθώς και τα προσωπικά δεδομένα, ενώ η Secret Network αποφασίζει ποια στοιχεία είναι δημόσια και ποια είναι γνωστά μόνο στους ιδιοκτήτες τους.

Αντιθέτως, στα παραδοσιακά NFT σε άλλα οικοσυστήματα blockchain, όπως για παράδειγμα το Ethereum, τα δεδομένα αυτά διατηρούνται δημόσια, ώστε να επιτρέπουν την επαλήθευση των συναλλαγών σε βάρος όμως της ανιχνευσιμότητας των χρηστών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

NFT: Επανάσταση ή η επόμενη φούσκα;

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News