Business & Finance Παρασκευή 8/10/2021, 16:53
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η «άνθιση» του κινηματογράφου: Ρεκόρ ταινιών τον Οκτώβριο

Ο καλύτερος μήνας από την έναρξη της πανδημίας

Η «άνθιση» του κινηματογράφου: Ρεκόρ ταινιών τον Οκτώβριο

Ημέρες άνθισης βιώνει τις τελευταίες εβδομάδες η βιομηχανία του κινηματογράφου, η οποία κάνει επιτέλους τα πρώτα ουσιαστικά βήματα ανάκαμψης από την πανδημική κρίση. 

Οι περισσότερες αίθουσες κόβουν ρεκόρ εισιτηρίων σε κάθε προβολή, με τον Οκτώβριο να αποτελεί τον καλύτερο μήνα του τελευταίου τουλάχιστον 1,5 έτους. 

Σε αυτό, βέβαια, συμβάλλει τα μέγιστα και το γεγονός ότι μέσα σε λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκαν αρκετές πρεμιέρες πολύαναμενόμενων ταινιών, όπως το Venom και ο James Bond. 

«Δεν κόβεις εισιτήρια, αξίας 90 εκατ. δολαρίων σε μία εβδομάδα, αν το κοινό δεν έχει πραγματική επιθυμία να έρθει και να δει» δηλώνει ο εκτελεστικός διευθυντής της αμερικανικής αλυσίδας κινηματογράφων Cinemark, αναφερόμενος στις εισπράξεις του «Venom: Let There Be Carnage». 

Διαβάστε επίσης: Ποια μετοχή «ανέστησε» ο James Bond

Εξίσου ευοίωνες είναι οι προοπτικές και για τη νέα ταινία του James Bond «No Time to Die», η οποία πέτυχε στο Ηνωμένο Βασίλειο την καλύτερη εβδομαδιαία πρεμιέρα από όλες τις προηγούμενες ταινίες του μυστικού πράκτορα. 

Ο Οκτώβριος, μάλιστα, έχει και άλλες μεγάλες πρεμιέρες, όπως το «Halloween Kills» από την Universal Pictures και το «Dune» από την Warner Bros.  

Η πανδημία του κορωνοϊού είχε οδηγήσει πολλά κινηματογραφικά στούντιο στην απόφαση αναβολής της πρεμιέρας των νέων ταινιών, προκειμένου να τύχουν μεγαλύτερης εισπρακτικής επιτυχίας. 

Με την αισθητή μείωση των νέων κρουσμάτων και στις δύο όχθες του Ατλαντικού, αποφασίστηκε ο Οκτώβριος να αποτελέσει τον μήνα επανεκκίνησης του κλάδου, με μια σειρά νέες έργων να βγαίνουν στην οθόνη. 

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το 2021, οι πρεμιέρες από την αρχή του χρόνου είναι υπερδιπλάσιες σε σχέση με τις συνολικές πρεμιέρες του 2020. Βέβαια, ακόμη απέχουν παρασάγγας από τα επίπεδα του 2019. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News