Business & Finance Πέμπτη 30/09/2021, 08:27
BUSINESS & FINANCE

Ποια μετοχή «ανέστησε» ο James Bond

Ποια μετοχή «ανέστησε» ο James Bond

Ζωή σε μία μάλλον «πεθαμένη» μετοχή δίνει η κυκλοφορία της νέας ταινίας του James Bond, «No Time to Die». 

Η μετοχή της βρετανικής αλυσίδας κινηματογράφων Cineworld Group σημείωσε ράλι τις τελευταίες ημέρες, με την προσδοκία ότι η νέα ταινία του Daniel Craig θα αυξήσει τις πωλήσεις εισιτηρίων του box office. Όμως, παρότι ο τίτλος ετοιμάζεται να κλείσει τον Σεπτέμβριο με τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Φεβρουάριο, η κεφαλαιοποίηση της Cineworld διαμορφώνεται στα 1,1 δισ.  λίρες, δηλαδή πολύ χαμηλότερα από το υψηλό των 4,4 δισ. λιρών που είχε σημειώσει το 2018, πριν από την πανδημία. 

Ποια μετοχή «ανέστησε» ο James Bond-1

Μετά την πρεμιέρα του «No Time to Die» στη Βρετανία, την Τρίτη, το 91% των κριτικών της έδωσε καλές αξιολογήσεις. 

Η μετοχή της Cineworld έχασε πάνω από τη μισή αξία της κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι κινηματογράφοι αναγκάστηκαν είτε να κλείσουν ή να λειτουργήσουν με μειωμένες πληρότητες. 

Η Metro-Goldwyn-Mayer σχεδίαζε αρχικά να κυκλοφορήσει το «No Time to Die» τον Απρίλιο του 2020, όμως αποφάσισε να αναβάλει την πρεμιέρα, όπως συνέβη και με άλλα blockbusters. Η πανδημία έθεσε υπό αμφισβήτηση τη βιωσιμότητα του κλάδου και την ικανότητα των κινηματογράφων να επιβιώσουν από αυτή την κρίση. 

Όμως, τα αισιόδοξα μηνύματα άρχισαν να έρχονται αυτή την εβδομάδα, όταν η ταινία της Marvel, που ανήκει στη Walt Disney Co., «Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings», έβγαλε ποσό-ρεκόρ 94,7 εκατ. δολαρίων στους κινηματογράφους της Β. Αμερικής το 4ήμερο του Labor Day. Θεωρήθηκε ένα σημάδι ότι το κοινό θα επιστρέψει στα σινεμά μόλις οι οικονομίες ανοίξουν ξανά. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News