Business & Finance Τρίτη 26/10/2021, 19:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Campari: Μετά την αύξηση των πωλήσεων, έρχονται προκλήσεις 

H μετοχή της εταιρείας σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ στα 13,10 ευρώ

Campari: Μετά την αύξηση των πωλήσεων, έρχονται προκλήσεις 

Μπορεί το γ΄ τρίμηνο να κύλησε με τον ιδανικό τρόπο για την ιταλική εταιρεία οινοπνευματωδών ποτών, Campari, ωστόσο όπως προειδοποίησε στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της για το προηγούμενο τρίμηνο, μπροστά της έχει να αντιμετωπίσει προκλήσεις. 

Η εταιρεία είδε τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 12,8% κατά το γ΄ τρίμηνο του 2021 σε ετήσια βάση, κάτι που έδωσε ώθηση 16% στα προσαρμοσμένα λειτουργικά της κέρδη (προ τόκων και φόρων), διαμορφούμενα στα 137 εκατ. ευρώ, καθώς οι καταναλωτές επέστρεψαν στις συνήθειες του καλοκαιριού και στην κατανάλωση φαγητού και ποτού. 

Με το βλέμμα στραμμένο στο επόμενο διάστημα, η Campari τόνισε ότι υπάρχουν ανησυχίες από την αύξηση των τιμών σε ορισμένα προϊόντα, όπως στο βασικό συστατικό για την τεκίλα την αγαύη. Επίσης υπέδειξε τα προβλήματα στον κλάδο των logistics, ως μέρος των προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει στο τελευταίο κομμάτι της τρέχουσας χρονιάς. 

«Αναμένουμε το θετικό μομέντουμ του brand μας και το ευνοϊκό μείγμα των πωλήσεων να συνεχίσουν και κατά το τελευταίο τρίμηνο, συμβάλλοντας εν μέρει στην απορρόφηση της εντεινόμενης πίεσης από το κόστος παραγωγής, ειδικότερα από τα κόστη των μεταφορών, των επιταχυνόμενων επενδύσεων στη δημιουργία του branding, καθώς και της σταδιακής αλλαγής του κόστους στις υποδομές», ανέφερε σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κούνζ-Κόνσεβιτς. 

Πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της εταιρείας σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ στα 13,10 ευρώ, ωστόσο μετά τη δημοσίευσή τους και τις προειδοποιήσεις για το μέλλον, γύρισε σε αρνητικό έδαφος καταγράφοντας απώλειες περί του 0,5%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News