Business & Finance Τρίτη 4/05/2021, 18:26
BUSINESS & FINANCE

Η αεροπορική εταιρεία που επέστρεψε πρώτη στα κέρδη

Ο λόγος για την Turkish Airlines

Η αεροπορική εταιρεία που επέστρεψε πρώτη στα κέρδη

Σε τροχιά κερδοφορίας επέστρεψε στο α’ τρίμηνο του 2021 η Turkish Airlines, αποτελώντας την πρώτη από τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, η οποία καταφέρνει να αφήσει πίσω το ζημιογόνο 2020.

Ο τουρκικός αερομεταφορέας κατόρθωσε να επιτύχει κέρδη, χάρη στην εκτίναξη των εσόδων από τη μεταφορά εμπορευμάτων, η οποία «αναπλήρωσε» με τον καλύτερο τρόπο τον απογοητευτικό αριθμό των επιβατών.

Ως αποτέλεσμα, η Turkish Airlines ανακοίνωσε σήμερα καθαρά κέρδη 61 εκατ. δολαρίων ή αλλιώς 438 εκατ. τουρκικών λιρών. Το α’ τρίμηνο του 2020, είχε εμφανίζει ζημιές 327 εκατ. δολαρίων.

Στα θετικά οικονομικά μεγέθη συνέβαλαν επίσης, η βελτίωση της ισοτιμίας του τουρκικού νομίσματος, οι φοροαπαλλαγές, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης για την πανδημία, καθώς και η σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών. 

Σύμφωνα με τους αναλυτές, τον «δρόμο» της Turkish Airlines αναμένεται να διαβούν και οι υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες δραστηριοποιούνται στη μεταφορά εμπορευμάτων. Κι αυτό, διότι η ζήτηση για το παγκόσμιο εμπόριο έχει ανακάμψει πλήρως και κινείται σε επίπεδα προ-πανδημίας. 

Σ’ αντίθεση με τον τουριστικό – ταξιδιωτικό κλάδο, ο οποίος παραμένει σε καθίζηση, επηρεάζοντας δραματικά όσες αεροπορικές εταιρείες είναι απόλυτα εξαρτημένες από τη μεταφορά επιβατών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News