Business & Finance Δευτέρα 18/10/2021, 16:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Volvo: Έως τα 23 δισ. δολάρια αναμένεται να φτάσει η κεφαλαιοποίησή της 

Το 2018, οι Geely και Volvo ανέβαλαν ττη χρηματιστηριακή είσοδο της δεύτερης

Volvo: Έως τα 23 δισ. δολάρια αναμένεται να φτάσει η κεφαλαιοποίησή της 

Η αξία της μετοχής της Volvo αναμένεται να κυμανθεί στο εύρος από 53 έως 68 σουηδικές κορώνες (6,12 με 7,86 αμερικανικά δολάρια) στην Αρχική της Δημόσια Προσφορά (ΙΡΟ), ένα εύρος που θα διαμορφώσει την κεφαλαιοποίησή της μεταξύ των 18,8 με 23 δισ. δολαρίων. 

Όπως έχει δηλώσει η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία, μετά την ΙΡΟ, η κινεζική Geely -η ιδιοκτήτρια επί του παρόντος της εταιρείας- θα παραμείνει ο μεγαλύτερος μέτοχός της. 

Βάσει των εξαγγελιών της αυτοκινητοβιομηχανίας με έδρα το Γκέτεμποργκ, τα αναμενόμενα αντληθέντα κεφάλαια προβλέπεται να ανέλθουν στα 2,9 δισ. δολάρια, μετά την είσοδό της στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης. 

Σύμφωνα με πηγές με γνώση επί του θέματος τις οποίες επικαλείται το Reuters, η Geely τον προηγούμενο μήνα βρισκόταν σε συνομιλίες σε προχωρημένο στάδιο με τράπεζες, αναφορικά με την δημόσια εγγραφή της Volvo, έχοντας ως στόχο να φθάσει η αποτίμησή της στα 20 δισ. δολάρια. Η ΙΡΟ της σουηδικής εταιρείας αναμένεται να είναι μια από τις μεγαλύτερες στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Συμπεριλαμβανομένων των μετατρεπόμενων επενδύσεων των AMF και Folksam, οι μετοχές της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας που θα διατεθούν στην ελεύθερη διασπορά προβλέπεται να αναλογούν στο 19,5% με 24% των συνολικών μετοχών της. 

Υπενθυμίζεται ότι το 2018, οι Geely και Volvo ανέβαλαν ττη χρηματιστηριακή είσοδο της δεύτερης, επικαλούμενες τις αναταραχές στο παγκόσμιο εμπόριο και μια πτωτικά τάση στις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News