Business & Finance Πέμπτη 14/10/2021, 15:30
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

IKEA: Έσοδα ρεκόρ για το οικονομικό έτος 2020/21

IKEA: Έσοδα ρεκόρ για το οικονομικό έτος 2020/21

Παρά τον εγκλεισμό των ανθρώπων εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία και τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού σε όλο τον κόσμο, η ΙΚΕΑ η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής πώλησης οικιακών επίπλων στον κόσμο, κατέγραψε έσοδα ρεκόρ για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2021. 

Ειδικότερα τα έσοδα από τις πωλήσεις από τα φυσικά καταστήματα και από το ηλεκτρονικό κανάλι πωλήσεων, ανήλθαν στα 41,9 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 6% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος και 1% σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα. 

Η σουηδική εταιρεία είδε τα έσοδα της από τις πωλήσεις στο διαδίκτυο να καταγράφουν ένα εντυπωσιακό +73% και να συνεισφέρουν κατά 26% στα συνολικά έσοδα. 

Παράλληλα ο όμιλος Ingka, που διαχειρίζεται μέσω franchise τον μεγαλύτερο όγκο των καταστημάτων και του ηλεκτρονικού εμπορίου, είδε τις πωλήσεις του να αυξάνονται κατά 6%, στα 37,4 δισ. δολάρια. 

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Γέσπερ Βροντίν, τα έσοδα αυτά είναι κατά 2% αυξημένα σε σχέση με πριν την πανδημία. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News