Business & Finance Τετάρτη 11/08/2021, 12:50
BUSINESS & FINANCE

Αποτελέσματα ρεκόρ για τη Lenovo στο α’ τρίμηνο

Αποτελέσματα ρεκόρ για τη Lenovo στο α’ τρίμηνο

Αποτελέσματα ρεκόρ ανακοίνωσε για το α’ τρίμηνο του οικονομικού έτους 2021 – 2022 (Απρίλιος – Ιούνιος) ο Όμιλος Lenovo, καταφέρνοντας να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες της ψηφιοποίησης και της αναβάθμισης σε συσκευές, υποδομές και εφαρμογές.

Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα προ-φόρων σχεδόν διπλασιάστηκαν και ανήλθαν στα 650 εκατ. δολάρια (αύξηση 96%), ενώ τα καθαρά έσοδα υπερδιπλασιάστηκαν (αύξηση 119%), καθώς το περιθώριο καθαρού εισοδήματος έφτασε το 2,8%, το υψηλότερο εδώ και πολλά χρόνια. 

Τα έσοδα του Ομίλου, ταυτόχρονα, συνέχισαν την υπερ-ανάπτυξη και ανήλθαν σε 16,9 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 27% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του οικονομικού έτους 2020 – 2021.

Στο μέλλον, η εταιρεία βλέπει συνεχείς ευκαιρίες για βιώσιμη ανάπτυξη και βελτιώσεις της κερδοφορίας σε όλες τις δραστηριότητές της, σε τομείς όπως vertical λύσεις, λύσεις υποδομής, premium υπολογιστές και συσκευές εκτός των υπολογιστών, όπως tablet, smartphone, embedded computing και άλλες έξυπνες συσκευές. Επιπλέον, η καινοτομία θα συνεχίσει να συμβάλλει στην κερδοφόρα, βιώσιμη ανάπτυξη.

Έχοντας αυξήσει τα έξοδα για Έρευνα και Ανάπτυξη κατά 40% το α’ τρίμηνο, η εταιρεία με έδρα το Χονγκ Κονγκ δεσμεύεται ότι θα επενδύσει περαιτέρω στην καινοτομία και θα διπλασιάσει τις σχετικές επενδύσεις της τα επόμενα τρία χρόνια.

«Ο επιταχυνόμενος ψηφιακός και έξυπνος μετασχηματισμός δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες στην αγορά παγκοσμίως. Η Lenovo αξιοποιεί στο έπακρο τις ευκαιρίες αυτές, καθώς μετασχηματίζεται και η ίδια από εταιρεία συσκευών σε πάροχο υπηρεσιών και λύσεων. Η απόδειξη είναι στις επιδόσεις μας, όπου μόνο το τρίμηνο αυτό διπλασιάσαμε την αποδοτικότητα μας σε ετήσια βάση, ενώ το περιθώριο καθαρού εισοδήματος έφτασε στο υψηλότερο εδώ και πολλά χρόνια» σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lenovo, Yuanqing Yang.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News