Business & Finance Πέμπτη 29/04/2021, 16:45
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Mastercard: Ισχνή αύξηση των εσόδων το α΄ τρίμηνο του 2021 

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν σχεδόν 6% στα 1,7 δισ. δολάρια

Mastercard: Ισχνή αύξηση των εσόδων το α΄ τρίμηνο του 2021 

Άνευρο ήταν το ξεκίνημα του 2021 για τη Mastercard, καθώς τόσο τα έσοδά της όσο και τα κέρδη της επηρεάσθηκαν από την αισθητή μείωση των διασυνοριακών συναλλαγών με τις πιστωτικές της κάρτες, απόρροια των ταξιδιωτικών περιορισμών για την αποφυγή της μετάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα τα έσοδα της μιας από τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρονικών πληρωμών στον κόσμο, κατά τους τρεις πρώτους μήνες της τρέχουσας χρονιάς σημείωσαν άνοδο 4%, διαμορφούμενα στα 4,16 δισ. δολάρια, από 3,99 δισ. δολάρια το αντίστοιχο διάστημα του 2020. 

Την ίδια ώρα τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν σχεδόν 6% στα 1,7 δισ. δολάρια ήτοι 1,74 δολάρια ανά μετοχή, από 1,8 δισ. δολάρια ή 1,83 δολάρια ανά μετοχή το α΄ τρίμηνο του 2020. 

Οι αναλυτές της Refinitiv IBES ανέμεναν έσοδα στα 4 δισ. δολάρια και κέρδη 1,57 δολάρια ανά μετοχή. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, τα έσοδά της από τις διασυνοριακές συναλλαγές (συναλλαγές που πραγματοποιούνται σε άλλη χώρα από εκείνη που έχει εκδοθεί η πιστωτική κάρτα), συρρικνώθηκαν κατά 17%. 

Η σταδιακή επάνοδος στους φυσιολογικούς ρυθμούς έχει αυξήσει τις καταναλωτικές δαπάνες σε κάποιες χώρες, ωστόσο οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί επηρεάζουν τα έσοδα των εταιρειών επεξεργασίας ηλεκτρονικών πληρωμών.

Επιβαρυντικό επίσης για τις εν λόγω εταιρείες, είναι το γεγονός ότι εν μέσω της πανδημίας οι καταναλωτές περιόρισαν αισθητά τις δαπάνες σε προϊόντα που θεωρούνται δευτερευούσης σημασίας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News