Business & Finance Παρασκευή 8/10/2021, 20:50
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξενοδοχείο Τραμπ στην Ουάσιγκτον: Ζημίες 70 δισ. όσο διατελούσε πρόεδρος

Ξενοδοχείο Τραμπ στην Ουάσιγκτον: Ζημίες 70 δισ. όσο διατελούσε πρόεδρος

To ξενοδοχείο του Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον σημείωσε ζημίες άνω των 70 εκατ. δολαρίων κατά τη διάρκεια της θητείας του ως προέδρου, παρότι δεχόταν εκατομμύρια δολάρια από ξένες κυβερνήσεις, σύμφωνα με κρατικά έγγραφα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, το Trump International Hotel δέχθηκε περίπου 3,75 εκατ. δολάρια από ξένες κυβερνήσεις και πέτυχε ευνοϊκούς όρους από την Deutsche Bank, η οποία επέτρεψε στον Τραμπ να αναβάλει την καταβολή των πληρωμών για έξι χρόνια στο αρχικό δάνειο των 170 εκατ. δολαρίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τράπεζα διέκοψε τις σχέσεις της με τον τέως πρόεδρο μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο στις αρχές του έτους.

Τα έγγραφα αυτά «εγείρουν νέα ερωτήματα που προκαλούν προβληματισμό για το μισθωτήριο συμβόλαιο του πρώην προέδρου Τραμ», το οποίο και διαχειριζόταν η Διοίκησης Γενικών Υπηρεσιών (GSA), σύμφωνα με επιστολή από τον πρόεδρο της βουλευτικής επιτροπής για την επίβλεψη και τις μεταρρυθμίσεις.

Διαβάστε επίσης: Σε άλλα χέρια το Trump International Hotel της Ουάσιγκτον;

Εκτιμάται πως η περιουσία του Ν. Τραμπ ανέρχεται στα 2,5 δισ. δολάρια, ενώ όταν ανέλαβε καθήκοντα προέδρου η αξία της περιουσίας του κινείτο γύρω στα 3 δισ. δολάρια.

«Η επιστολή της επιτροπής κάνει αρκετές ανακριβείς δηλώσεις σχετικά με την Deutsche Bank και την συμφωνία δανειονότησης», δήλωσε προς υπεράσπιση της τράπεζας ο εκπρόσωπος Daniel Hunter.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχετική έρευνα έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου πέντε χρόνια, προκειμένου να ξεκαθαριστεί η σχέση του τέως προέδρου των ΗΠΑ με την GSA.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News