Business & Finance Κυριακή 30/05/2021, 11:33
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Δώσαμε μπόνους 300 δολ. και βρήκαμε επιτέλους προσωπικό»

«Δώσαμε μπόνους 300 δολ. και βρήκαμε επιτέλους προσωπικό»

Στις αρχές Μαΐου η Πομάι Ουγιεχάρα ανέβασε online διαφημίσεις με τις οποίες ζητούσε προσωπικό για το χαβανέζικο εστιατόριό της στο Τέξας. Οι εμβολιασμένοι πελάτες άρχισαν να γεμίζουν το εστιατόριο, που για μεγάλο διάστημα λειτουργούσε μόνο με take away. Ωστόσο δεν μπορούσε να πείσει το προσωπικό της να επιστρέψει.

Έχοντας να καλύψει τουλάχιστον 4 θέσεις για τις οποίες δεν υπήρχε ενδιαφέρον, αποφάσισε να να προσφέρει ένα μπόνους 300 δολαρίων στους νεοπροσληφθέντες.

«Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή» λέει στο BBC, προσθέτοντας ότι οι θέσεις καλύφθηκαν μέσα σε δύο εβδομάδες από τότε που πρόσφερε το εφάπαξ μπόνους καθώς και τριμηνιαίο μπόνους που θα στηρίζεται στην επίδοση. 

Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού δοκιμάζει τους κλάδους εστίασης και τουρισμού ανά τον κόσμο. Εργαζόμενοι που επί μήνες έμειναν σε αναστολή εργασίας δεν είναι πρόθυμοι να επιστρέψουν, αλλά προτιμούν να παίρνουν το κρατικό βοήθημα. Οι χαμηλοί μισθοί, τα κουραστικά ωράρια και η απουσία προοπτικών είναι ορισμένοι από τους λόγους, που έχουν αναφέρει σε σχετικές έρευνες.  

Η εποχικότητα του επαγγέλματος επίσης έκανε αρκετούς κατά τη διάρκεια των lockdown και της αναστολής συμβάσεων να εξετάσουν τις προοπτικές εύρεσης εργασίας σε άλλους κλάδους με μεγαλύτερη σταθερότητα. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News