Business & Finance Σάββατο 4/09/2021, 21:30
BUSINESS & FINANCE

Σε άλλα χέρια το Trump International Hotel της Ουάσιγκτον;

Σε άλλα χέρια το Trump International Hotel της Ουάσιγκτον;

Σε προχωρημένες συζητήσεις για την παραχώρηση των δικαιωμάτων του Trump International Hotel βρίσκεται ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το Axios. Οι συζητήσεις αφορούν συγκεκριμένα την παραχώρηση των δικαιωμάτων που απορρέουν από την συμφωνία μίσθωσης σε κάποια μεσιτική εταιρεία. Η τελευταία θα επιχειρήσει να συνάψει συμφωνίες με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, προκειμένου να διαχειριστούν το κτίριο και να αλλάξουν το brand του.

Το Trump International Hotel φέρει πλέον συμβολική αξία, διότι κατά την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιήθηκε στις πολιτικές διαμάχες σαν θετικό και σαν αρνητικό στοιχείο. Επίσης, φιλοξένησε πολλά ηχηρά ονόματα της αμερικανικής σκηνής του επιχειρείν, καθώς και πολιτικούς κατά την τετραετία της προεδρίας του Τραμπ. Και ο ίδιος βέβαια είχε το προσωπικό του τραπέζι.

Το 2019 είχαν γίνει προσπάθειες για πώληση του ξενοδοχείου έναντι 500 εκατ. δολαρίων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Axios, η αξία της συμφωνίας που βρίσκεται τώρα υπό συζήτησιν θα είναι χαμηλότερη.

Το κτίριο των 122 ορόφων αποτελούσε παλαιότερα Ταχυδρομείο και εκμισθώθηκε το 2013 στον όμιλο Τραμπ για 60 χρόνια. Στην συμφωνία του 2013, 200 εκατ. δολάρια θα έπρεπε να διοχετευτούν για την ανακαίνιση του κτιρίου και την μετατροπή του σε ξενοδοχειακό χώρο πολυτελείας. Ο όμιλος Τραμπ κατέβαλλε περίπου 250.000 δολάρια το μήνα ανάλογα με τις διακυμάνσεις του πληθωρισμού.

Πηγή: Axios

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News