Business & Finance Παρασκευή 3/09/2021, 20:17
BUSINESS & FINANCE

Breitling: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει χέρια η ελβετική εταιρεία ρολογιών

Breitling: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει χέρια η ελβετική εταιρεία ρολογιών

Σε νέα χέρια ενδέχεται να περάσει μερίδιο της ελβετικής ωρολογοποιϊας Breitling, καθώς η CVC capital εξετάζει την πιθανότητα πώλησής του σε ενδιαφερόμενους επενδυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το Bloomberg, η CVC Capital Partners, η οποία αυτή τη στιγμή διαθέτει ένα σημαντικό μερίδιο μειοψηφίας στην ελβετική εταιρεία πολυτελείας, βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με οικονομικούς συμβούλους σχετικά με την εκποίηση του μεριδίου.

Σε κάθε περίπτωση, η CVC σκοπεύει να διατηρήσει τον έλεγχο της όποιας επιχειρηματικής συμφωνίας, προκειμένου να επωφεληθεί από τυχόν μελλοντική ανάπτυξή της. Προτεραιότητα για την CVC είναι η δημιουργία μακροχρόνιας και σταθερής συνεργασίας. Πηγές του Bloomberg τονίζουν ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και συνεπώς ενδέχεται να μην αποδώσουν καρπούς.

Η Breitling είναι μία από τις μεγαλύτερες ωρολογοποιΐες της Ελβετίας που εξακολουθεί να παραμένει ανεξάρτητη. Άλλες εταιρείες του κλάδου έχουν απορροφηθεί από ανταγωνιστές, όπως την Swatch, την Richmond, τον οίκο LVMH και την Kering.

Η CVC είχε εξαγοράσει μερίδιο πλειοψηφίας στην Breitling το 2017 έναντι τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ. Έκτοτε, η Breitlig έχει απλοποίησει τη σειρά των προϊόντων της, έχει επεκτείνει τις πωλήσεις της στην Ασία και έχει προωθήσει τα προϊόντα της και στις γυναίκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της χαλάρωσης των περιορισμών κατά της Covid-19, η ζήτηση για προϊόντα πολυτελείας έχει εκτοξευθεί τους τελευταίους μήνες. Ειδικότερα, η ζήτηση από Κίνα και ΗΠΑ έχει οδηγήσει στην επιστροφή των ελβετικών εταιρειών ρολογιών σε προπανδημικά επίπεδα, σύμφωνα με στοιχεία από την ελβετική ομοσπονδία βιομηχανίας ρολογίων. Ενδεικτικά, οι πωλήσεις άγγιξαν τα 2,05 δισ. φράγκα τον Ιούλιο, που πρόκειται για αύξηση της τάξης του 7,6% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News