Κόσμος Παρασκευή 2/07/2021, 09:35
ΚΟΣΜΟΣ

Δίωξη για φορολογική απάτη στην εταιρεία του Τραμπ

Δίωξη για φορολογική απάτη στην εταιρεία του Τραμπ

Η εταιρεία του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και ο οικονομικός διευθυντής της, διώκονται για φορολογικές παραβάσεις. Ο Άλεν Γουάσελμπεργκ, 73 ετών, παραδόθηκε στις αρχές την Πέμπτη και στη συνέχεια ασκήθηκε εναντίον του δίωξη για απόκρυψη εισοδημάτων ύψους 1,7 εκατ. δολαρίων. 

Οι εισαγγελικές αρχές κάνουν  λόγο για μία συνωμοσία 15 ετών, κατά την οποία η εταιρεία βοηθούσε τα στελέχη να φοροαποφύγουν δίνοντας επιδόματα για ενοίκια, δίδακτρα και άλλες υπηρεσίες, που αποκρύπτονταν από τις αρχές. Δικηγόροι της εταιρείας και του κ. Βάισελμπεργκ αρνούνται τις κατηγορίες της απάτης. 

Ο ίδιος ο κ. Τραμπ δεν αντιμετωπίζει κατηγορίες, αν και οι εισαγγελικές αρχές διεπίστωσαν ότι είχε υπογράψει ορισμένες από τις επιταγές, που βρίσκονται στο επίκεντρο της υπόθεσης. 

Η εταιρεία Trump Organization είναι οικογενειακή επιχείρηση συμμετοχών, που έχι στην ιδιοκτησία της ξενοδοχεία, γήπεδα του γκολφ και άλλα ακίνητα. Πρόκειται επίσης για ένα παγκόσμιο brand name που φιγουράρει σε βιβλία, τηλεοπτικές εκπομπές και ουρανοξύστες. 

«Το σχήμα ενορχηστρώθηκε από τα υψηλόβαθμα στελέχη, που επωφελούνταν οικονομικά τα ίδια, λαμβάνοντας μυστικές αυξήσεις εις βάρος της πολιτείας και των φορολογουμένων της» ανέφεραν οι εισαγγελικές αρχές. Ο ίδιος ο Γουάσελμπεργκ, ο οποίος ήταν στενός συνεργάτης της οικογένειας Τραμπ, επί 50 χρόνια, κατηγορείται ότι από το 2005 επιδιδόταν σε φοροδιαφυγή. «Είναι έτοιμος να πολεμήσει αυτές τις κατηγορίες στο δικαστήριο» τόνισαν οι δικηγόροι του. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC, WSJ 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News