Business & Finance Πέμπτη 7/10/2021, 20:24
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Αφαιρεί 47 χώρες από την κόκκινη λίστα

Βρετανία: Αφαιρεί 47 χώρες από την κόκκινη λίστα

Μόλις επτά χώρες θα παραμείνουν στην κόκκινη ταξιδιωτική λίστα της Βρετανίας από την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργού Μεταφορών της Βρετανίας, Grant Shapps.

Η διαγραφή 47 συνολικά χωρών από την τρέχουσα «κόκκινη» λίστα εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της Βρετανίας να ανακουφίσει τις επιχειρήσεις που εξαρτώνται από τον τουρισμό. Εξάλλου, η χώρα έχει ήδη προχωρήσει από την αρχή του καλοκαιριού σε άρση των περισσότερων υγειονομικών περιορισμών σε πολλές περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι αεροπορικές είχαν εκφράσει επανειλημμένως τη δυσαρέσκειά τους σχετικά με τις αλλαγές στους περιορισμούς. Το νέο σύστημα κατηγοριοποίησης των αεροπορικών μεταφορών ξεκίνησε ήδη από αυτή την εβδομάδα, βγάζοντας ήδη αρκετές χώρες, μεταξύ αυτών την Τουρκία, το Πακιστάν και τις Μαλδίβες από την κόκκινη λίστα.

Υπενθυμίζεται πως μόλις χθες, η Βρετανία κατήργησε τις συστάσεις κατά των μη αναγκαίων ταξιδιών σε 32 χώρες. Όπως εξήγησε η βρετανική κυβέρνηση, με την κίνηση αυτή αφαιρείται ένα εμπόδιο για την απόκτηση ταξιδιωτικής ασφάλειας στους 32 αυτούς προορισμούς.

Μάλιστα, ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας έχει ήδη προωθήσει την ανάκαμψη των διεθνών ταξιδιών. Έχει οργανώσει σχετική συνεδρίαση των υπουργών Μεταφορών της G7 για τον καθορισμό κοινής πολιτικής όσον αφορά τα αεροπορικά ταξίδια και επίσης ανέμενε την άρση των αεροπορικών περιορισμών από τις ΗΠΑ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News