Κόσμος Δευτέρα 20/09/2021, 17:29
ΚΟΣΜΟΣ

Ελεύθερα τα ταξίδια από Ε.Ε. σε ΗΠΑ για τους πλήρως εμβολιασμένους

Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τον ελληνικό τουρισμό

Ελεύθερα τα ταξίδια από Ε.Ε. σε ΗΠΑ για τους πλήρως εμβολιασμένους

Άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για όλους τους εμβολιασμένους που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές. Η εξέλιξη κρίνεται ως ιδιαίτερα θετική και για τον ελληνικό τουρισμό καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πληρότητες των δρομολογίων των αμερικανικών εταιρειών που έχουν καθημερινές πτήσεις προς την Ελλάδα στο σκέλος της διαδρομής από την Αθήνα προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κάτι που με τη σειρά του βοηθάει στο να διατηρήσουν ενέργεια τα δρομολόγια αυτά και τους επόμενους μήνες, προϋπόθεση για να μπορέσει να ανακάμψει δραστικά και ο τουρισμός της πρωτεύουσας.

Επιπλέον, η απόφαση αυτή θέτει νέα δεδομένα στον τουριστικό κλάδο και σε αυτόν των αεροπορικών εταιρειών. Οι αμερικανικές αεροπορικές, ερίζουν για μήνες προς την κυβέρνηση Μπάιντεν να άρει τους περιορισμούς οι οποίοι τέθηκαν σε εφαρμογή επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο οι προσπάθειες αυτές δεν είχαν στεφθεί με επιτυχία. 

Στη Ευρώπη τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν χαλαρώσει τους περιορισμούς για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες, κάτι όμως που η Ουάσιγκτον δεν έχει πράξει. 

Τον περασμένο Ιούνιο, οι ΗΠΑ, η Ε.Ε., η Μεγάλη Βρετανία, ο Καναδάς και το Μεξικό ανακοίνωσαν μια από κοινού ομάδα εργασίας προκειμένου να εξετάσουν πώς θα επανεκκινήσουν τα ταξίδια με ασφάλεια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News