Business & Finance Τετάρτη 28/07/2021, 11:46
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Ανάκαμψη, αλλά με «αναταράξεις» βλέπει ο Τζόνσον

Βρετανία: Ανάκαμψη, αλλά με «αναταράξεις» βλέπει ο Τζόνσον

H βρετανική οικονομία θα παρουσιάσει φέτος σταθερή ανάκαμψη, αν και με αναταράξεις, προέβλεψε ο Βρετανόε πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, με φόντο την αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων που προέκυψε από το μισθολόγιο εταιρειών τον Ιούνιο.

«Βλέπουμε τον αριθμό των θέσεων εργασίας να αυξάνεται και νομίζω ότι και για το υπόλοιπο του έτους θα εξακολουθούν να υπάρχουν εμπόδια στον δρόμο, αλλά θεωρώ ότι θα έχουμε μια σταθερή οικονομική ανάκαμψη», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC.

Κάλεσε παράλληλα τους πολίτες να αποφεύγουν να βγάζουν συμπεράσματα από την μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα την τελευταία εβδομάδα εξηγώντας ότι είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί αν πρόκειται για κάτι οριστικό. «Έχουμε παρατηρήσει κάποια ενθαρρυντικά πρόσφατα στοιχεία. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό, αλλά είναι πολύ νωρίς για να βγάλουμε γενικά συμπεράσματα» είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι επιθυμεί οι Αμερικανοί πολίτες να μπορούν να ταξιδεύουν στην Αγγλία ελεύθερα και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τις ΗΠΑ για έναν ταξιδιωτικό διάδρομο.

Η Βρετανία επιμένει σε αυστηρούς ταξιδιωτικούς κανόνες λόγω της πανδημίας, τους οποίους οι επικεφαλής των αεροπορικών εταιρειών θεωρούν υπεύθυνους για το γεγονός ότι η χώρα έχει μείνει πίσω σε σχέση με την Ε.Ε. στην προσέλκυση τουριστών.

Οι δηλώσεις του Τζόνσον έρχονται σε συνέχεια ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία ο Βρετανόος πρωθυπουργός πρόκειται να εξαιρέσει τους επισκέπτες από την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ που είναι πλήρως εμβολισμένοι από την υποχρεωτική καραντίνα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News