Business & Finance Πέμπτη 26/08/2021, 22:37
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ταξιδιωτικά μέτρα Βρετανίας: Σπαταλά το προβάδισμά της από το εμβολιαστικό πρόγραμμα

Τουλάχιστον στο μισό ο ρυθμός ανάκαμψης του ταξιδιωτικού κλάδου σε σχέση με την Ευρώπη

Ταξιδιωτικά μέτρα Βρετανίας: Σπαταλά το προβάδισμά της από το εμβολιαστικό πρόγραμμα

Επτά χώρες μπαίνουν στην πράσινη ταξιδιωτική λίστα προς Βρετανία από την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης, ενώ οι δημοφιλείς προορισμοί της Μεσογείου, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, παραμένουν στο πορτοκαλί. Ειδικότερα, οι ταξιδιώτες από Καναδά, Δανία, Φινλανδία, Ελβετία, Λιθουανία,  Λίχτενσταϊν και τις Αζόρες νήσους της Πορτογαλίας δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα όταν ταξιδεύουν προς Βρετανία ανεξαρτήτως από το εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι. Ωστόσο, θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε τεστ πριν τις μετακινήσεις τους από και προς τη Βρετανία.

Παρά τα ευχάριστα νέα, ο Charlie Cornish της Manchester Airports Group δήλωσε ότι οι αλλαγές δεν κάνουν πολύ μεγάλη διαφορά στον ταξιδιωτικό κλάδο της χώρας, ο οποίος ανακάμπτει με χαμηλότατο ρυθμό σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. «Η ισχυρότερη ανάκαμψη στην Ευρώπη σημειώθηκε χάρη στην άρση των απαιτήσεων για τεστ σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος μιλώντας στο BBC.

Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να άρει την προϋπόθεση για υποβολή σε τεστ στους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες, διαφορετικά «θα συνεχίσει να σπαταλά το προβάδισμά που υποτίθεται θα είχε από το παγκοσμίως κορυφαίο εμβολιαστικό της πρόγραμμα». «Οφείλουμε να φτάξουμε ένα απλούστερο, φθηνότερο και βιώσιμο ταξιδιωτικό πλαίσιο, ώστε να δημιουργήσουμε την καλύτερη πιθανή χειμερινή σεζόν και να δώσουμε στους πελάτες την αυτοπεποίθηση να κλείσουν εισιτήρια για το 2022», τόνισε ο Cornish στο BBC.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News