Business & Finance Παρασκευή 30/04/2021, 19:58
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

AstraZeneca: Πόσο πήγε ο «λογαριασμός» από τις πωλήσεις του εμβολίου;

Είχε έσοδα 7,32 δισ. δολάρια το α΄ τρίμηνο του 2021

AstraZeneca: Πόσο πήγε ο «λογαριασμός» από τις πωλήσεις του εμβολίου;

Σε ράλι έχει επιδοθεί σήμερα η μετοχή της AstraZeneca καταγράφοντας κέρδη πλέον του 4%, τόσο στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, όσο και στη Wall Street, μετά τη σημερινή δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων της για το α΄ τρίμηνο του 2021.

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία όμως αποκάλυψε και τα έσοδα που αποκόμισε από τις πωλήσεις του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού, τα οποία ανήλθαν σε 275 εκατ. δολάρια, από τις πωλήσεις 68 εκατ. δόσεων, νούμερα που διαμορφώνουν τη μέση τιμή της κάθε δόσης περί των 4 δολαρίων. Όπως ανέφερε η εταιρεία από τα 275 εκατ. δολάρια, τα 224 εκατ. αφορούσαν τις πωλήσεις της στην Ευρώπη, τα 43 εκατ. στις αναδυόμενες αγορές και τα εναπομείναντα 8 εκατ. δολάρια στον υπόλοιπο κόσμο.

«Οι αποστολές του εμβολίου αυξάνονται καθώς βελτιώνεται η διαδικασία κατασκευής του», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Πασκάλ Σοριό κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των ΜΜΕ, σύμφωνα με το StreetInsider

Αναφορικά με τα αποτελέσματά της, η AstraZeneca είχε έσοδα 7,32 δισ. δολαρίων, με τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώνονται στα 1,63 δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για έσοδα της τάξεως των 6,94 δισ. δολαρίων και κέρδη ανά μετοχή 1,48 δολάρια.

Η Citigroup σημείωσε ότι η βασική δραστηριότητα της εταιρείας συνεχίζει να αποδίδει πάνω από τις προσδοκίες της αγοράς, σε ένα δύσκολο για αυτήν τρίμηνο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News