Business & Finance Τετάρτη 6/10/2021, 13:59
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευρωζώνη: Στασιμότητα στις λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο

Oι παραγγελίες μέσω ταχυδρομείων και διαδικτύου επιταχύνθηκαν αισθητά

Ευρωζώνη: Στασιμότητα στις λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο

Σημάδια στασιμότητας έδειξαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο, κυρίως επειδή καταγράφηκε μια σχετική υποχώρηση των αγορών των καταναλωτών σε ποτά, τρόφιμα και είδη καπνού. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η επίσημη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Eurostat, οι λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο έτρεξαν με ρυθμό 0,3% σε σχέση με τον Ιούλιο, ενώ σε ετήσια βάση έμειναν αμετάβλητες, ένα σπάνιο φαινόμενο. 

Τα ποσοστά αυτά ήταν κατώτερα των προσδοκιών, καθώς οι αναλυτές του Reuters ανέμεναν ρυθμό 0,8% σε μηνιαία βάση και 0,4% σε ετήσια. 

Βάσει των στοιχείων της Eurostat, στις πωλήσεις των τροφίμων, των ποτών και των ειδών καπνού, καταγράφηκε πτώση της τάξεως του 1,7% σε σχέση με τον Ιούλιο και 1,9% εν συγκρίσει με ένα χρόνο νωρίτερα. 

Αυτή η συρρίκνωση είχε σαν αποτέλεσμα ο συνολικός δείκτης να συγκρατηθεί, παρά το γεγονός ότι οι παραγγελίες μέσω ταχυδρομείων και διαδικτύου επιταχύνθηκαν αισθητά. 

Συγκεκριμένα οι προαναφερόμενες πωλήσεις οι οποίες από την έναρξη της πανδημίας παρουσιάζουν σταθερά αυξητικές τάσεις, τον Αύγουστο επιταχύνθηκαν κατά 9% σε μηνιαία βάση και κατά 8,5% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2020. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News