Business & Finance Σάββατο 2/10/2021, 19:00
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι CEO ανυπομονούν για την επιστροφή στο γραφείο – Θα βοηθήσει το φάρμακο της Merck;

Οι CEO ανυπομονούν για την επιστροφή στο γραφείο – Θα βοηθήσει το φάρμακο της Merck;

Σε αδιέξοδο βρίσκονται τα διευθυντικά στελέχη που αναζητούν τρόπους για να πείσουν το προσωπικό τους να επιστρέψει στο γραφείο. Η επιστροφή στους χώρους των γραφείων προγραμματιζόταν για μία μεγάλη μερίδα επιχειρήσεων να συμβεί πολύ νωρίτερα μέσα στο έτος, ωστόσο η έξαρση του κορωνοϊού και ιδίως η επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα έχει μεταβάλει τα σχέδιά τους.

Ενδεχομένως η διοχέτευση του νέου φαρμάκου της Merck να μπορέσει να πραγματοποιήσει τις προσδοκίες των εργοδοτών για επιστροφή στο γραφείο, όπως επεσήμανε ο Jim Cramer του αμερικανικού δικτύου CNBC. Επί του θέματος τόνισε μάλιστα ότι ενδέχεται να «αλλάξει το ταμπλό» και να είναι αυτό ακριβώς που περίμενε ο εργασιακός τομέας και όσοι επικεφαλής εταιρειών επιμένουν στην επιστροφή των υπαλλήλων στα γραφεία.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι και η Pfizer, όπως και η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche έχουν επισπεύσει τις διαδικασίες για τη διοχέτευση αντίστοιχων φαρμάκων κατά της COVID-19. Τα φάρμακα αυτά ενδέχεται να καθησυχάσουν το προσωπικό που δεν προσέρχεται στα γραφεία λόγω ανησυχιών για την υγεία τους.

Έγκριση στις ΗΠΑ

Η Merck και η Ridgeback ανακοίνωσαν εχθές ότι σκοπεύουν να υποβάλλουν εκτάκτως αίτηση για έγκριση χρήσης των φαρμάκων στις ΗΠΑ. Η δήλωσή τους οφείλεται στα εντυπωσιακά, όπως δήλωσαν, αποτελέσματα που σημειώθηκαν κατά την τελευταία φάση των κλινικών δοκιμών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, το φάρμακο μείωσε τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου από την COVID-19 κατά περίπου 50%. Η μείωση του κινδύνου αφορά τους ανθρώπους που συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές και είχαν ήπια ή μέτρια συμπτώματα του κορωνοϊού. Στην περίπτωση που εγκριθεί από τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές, το φάρμακο θα αποτελέσει την πρώτη θεραπεία που θα χορηγείται σε μορφή φαρμάκου από το στόμα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News