Business & Finance Τετάρτη 28/07/2021, 21:04
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

UBS: Οι επενδυτές των ΗΠΑ επιστρέφουν στην Ε.Ε.

UBS: Οι επενδυτές των ΗΠΑ επιστρέφουν στην Ε.Ε.

Σε τροχιά να επιτύχει τα υψηλότερα premium των τελευταίων 17 ετών για ανάπτυξη των κερδών ανά μετοχή (EPS) βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση έναντι των ΗΠΑ, σύμφωνα με προβλέψεις της UBS. Βάσει σημερινής της έκθεσης, η UBS εκτιμά ότι η ανάκαμψη των ΗΠΑ και η επανεκκίνηση των εμπορικών δραστηριοτήτων βρίσκονται σε μειονεκτική θέση σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ενωση, με αποτέλεσμα η τελευταία να έχει προβάδισμα δύο έως τριών μηνών. Συνεπώς ενδέχεται να παρουσιάσει καλύτερες αποδόσεις EPS σε ετήσια βάση.

UBS: Οι επενδυτές των ΗΠΑ επιστρέφουν στην Ε.Ε.-1

Επιπλέον, στην περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου 2019 και Μαΐου του 2021 οι επενδυτές των ΗΠΑ πωλούσαν ευρωπαϊκές μετοχές, σύμφωνα με στοιχεία της UBS. Ωστόσο, αυτή η τάση φαίνεται πως μέσα στον τελευταίο μήνα έχει αναστραφεί, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται εισροές στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι στο παρελθόν οι επενδυτές των ΗΠΑ αγόραζαν μετοχές των ευρωπαϊκών εταιρειών, όταν η Ευρωπαϊκή Ενωση εμφάνιζε καλύτερη ανάπτυξη EPS σε σχέση με τις ΗΠΑ. Συνεπώς, η επιστροφή αυτών των επενδυτών στις ευρωπαϊκές μετοχές είναι συμβατή με τα προηγούμενα ευρήματα της UBS.

UBS: Οι επενδυτές των ΗΠΑ επιστρέφουν στην Ε.Ε.-2

Τέλος, κατά τη διάρκεια του 2020 το ύψος των μερισμάτων υποχώρησε σημαντικά στην Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς οι εταιρείες είτε προσπαθούσαν να διασφαλίσουν επαρκή κεφάλαια στην περίοδο των lockdown είτε ακολουθούσαν τις οδηγίες των τραπεζών και δεν διένεμαν μερίσματα. Παρόλα αυτά, τα μερίσματα προβλέπεται πως θα επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα μέσα στο τρέχον έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της UBS.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News