Business & Finance Σάββατο 10/07/2021, 08:09
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Videogames streaming: Μπλόκο της Κίνας στην Tencent

Ακύρωσε το σχέδιο ενοποίησης των δύο μεγαλύτερων πλατφορμών

Videogames streaming: Μπλόκο της Κίνας στην Tencent

Μπλόκο στο σχέδιο της Τencent Holdings να εξαγοράσει πλήρως και να ενοποιήσει τα δύο μεγαλύτερα videogame streaming sites της Κίνας, το Huya και το DouYu, επέβαλαν οι εποπτικές αρχές της ασιατικής χώρας. 

Το επιθετικό πλάνο του κινεζικού κολοσσού πρωτο-ανακοινώθηκε το 2020, σε μια προσπάθεια να μεγιστοποιήσει το μερίδιο που ελέγχει στην αναπτυσσόμενη αγορά του videogame streaming. 

Με βάση τους υπολογισμούς της MobTech, η συγχώνευση των δύο πλατφορμών θα οδηγούσε στα «χέρια» της Tencent το 80% της αγοράς, η αξία της οποίας ξεπερνάει αυτή την στιγμή τα 3 δισ. δολάρια. 

Η κινεζική εταιρεία κατέχει σήμερα το 36,9% των μετοχών της Huya, καθώς και περίπου το 35% των μετοχών της DouYu, δύο εταιρείες οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με την από κοινού κεφαλαιοποίηση να υπερβαίνει τα 5,3 δισ. δολάρια. 

Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, το σχέδιο της Tencent θα έχει ως αποτέλεσμα τη απόκτηση απόλυτα κυρίαρχης θέσης, δεδομένου ότι ήδη ελέγχει άνω του 40% του μεριδίου αγοράς, μέσω των ποσοστών που διαθέτει στις δύο πλατφόρμες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News