Business & Finance Δευτέρα 12/04/2021, 14:42
BUSINESS & FINANCE

Έρχονται τα πρώτα αυτόνομα Ι.Χ. της Huawei

Επένδυση 1 δισ. δολαρίων

Έρχονται τα πρώτα αυτόνομα Ι.Χ. της Huawei

Το ποσό του 1 δισ. δολαρίων αποφάσισε να επενδύσει η Huawei Technologies στους πολλά υποσχόμενους κλάδους της αυτόνομης οδήγησης και της ηλεκτροκίνησης, σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί τις Tesla, Xiaomi και τους υπόλοιπους μεγάλους «παίχτες».

Ο κινεζικός κολοσσός ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με τρεις τοπικές αυτοκινητοβιομηχανίες, θέτοντας ως βασική επιδίωξη την κατασκευή αυτόνομων οχημάτων, τα οποία θα φέρουν την επωνυμία «Huawei».

Η συνεργασία αφορά, συγκεκριμένα, τις BAIC Group, Chongqing Changan Automobile και Guangzhou Automobile Group.

O κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας, άλλωστε, έχει καταστεί «στόχος» αρκετών τεχνολογικών εταιρειών, από την Apple έως την Xiaomi, οι οποίες επενδύουν στο «πράσινο» και αυτόνομο μέλλον των Ι.Χ.

Η Huawei, πάντως, πέραν της αυτόνομης οδήγησης, ήδη παρέχει και διάφορες εφαρμογές – εξαρτήματα σε μια σειρά εδραιωμένων «παιχτών» του κλάδου, όπως η Mercedes – Benz κ.α.

Όσον αφορά τα ηλεκτρικά Ι.Χ., η τεχνολογική εταιρεία φαίνεται ότι υστερεί κάπως σε σχέση με τoν υπόλοιπο ανταγωνισμό, με τις Tesla, Nio και Xpeng να προπορεύονται στην «κούρσα» διεκδίκησης μεγαλύτερων μεριδίων αγοράς.

Στο ίδιο club βρίσκονται και αρκετές παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως οι Volkswagen – Toyota, ενώ τα πρώτα βήματα σ’ αυτόν τον ραγδαίως εξελισσόμενο κλάδο πραγματοποιούν οι κινεζικές Baidu και Geely Automobile.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News