Business & Finance Τετάρτη 10/02/2021, 15:18
BUSINESS & FINANCE

Δεύτερες σκέψεις του Μπάιντεν για το TikTok

«Παγώνει» προς ώρας η πώληση σε Oracle - Walmart

Δεύτερες σκέψεις του Μπάιντεν για το TikTok

Δεύτερες σκέψεις δημιουργούνται για την παρουσία του TikTok στις ΗΠΑ, καθώς ο νέος πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, εξετάζει το ενδεχόμενο αναθεώρησης της πολιτικής του προκατόχου του απέναντι στις κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε αναγκάσει την κινεζική ByteDance, η οποία είναι ιδιοκτήτρια της δημοφιλούς πλατφόρμας, να πουλήσει στις αμερικανικές Oracle και Walmart ένα μεγάλος μέρος των αμερικανικών δραστηριοτήτων.

Ο πρώην πρόεδρος είχε επικαλεστεί ως δικαιολογία τον κίνδυνο υποκλοπής ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων Αμερικανών, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς από την κινεζική κυβέρνηση.

Μάλιστα, ίδια στρατηγική είχε εφαρμόσει και έναντι άλλων κινεζικών εταιρειών, λαμβάνοντας μια σειρά μέτρων για τον περιορισμό της έκθεσης της αμερικανικής οικονομίας σε κινεζικές εταιρείες.

Οι εξελίξεις, ωστόσο, όσον αφορά την πώληση των αμερικανικών δραστηριοτήτων του TikTok, φαίνεται ότι θα καθυστερήσουν αρκετά, καθώς ο Τζο Μπάιντεν επιθυμεί να αναθεωρήσει την ευρύτερη στρατηγική αντιμετώπισης των πιθανών κινδύνων ασφαλείας από τις τεχνολογικές εταιρείες του Πεκίνου.

«Σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε μια κοινή προσέγγιση για την ασφάλεια των αμερικανικών δεδομένων, αντιμετωπίζοντας το πλήρες εύρος των απειλών» δήλωσε η εκπρόσωπος της Epitrop;hw Εθνικής Ασφάλειας (NSC), Έμιλι Χορν. «Αυτό περιλαμβάνει τους κινδύνους των κινεζικών πλατφόρμων κι άλλων λογισμικών που λειτουργούν στις ΗΠΑ. Τους επόμενους μήνες αναμένουμε μια επαναξιολόγηση» κατέληξε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από WSJ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News