Business & Finance Παρασκευή 25/06/2021, 12:12
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Credit Suisse – UBS: Σενάρια συγχώνευσης εν μέσω πίεσης

Credit Suisse – UBS: Σενάρια συγχώνευσης εν μέσω πίεσης

Ισχυρότατες πιέσεις για ένα ευρύ σχέδιο αναδιάρθρωσης δέχεται η διοίκηση της Credit Suisse, με τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι να περιλαμβάνουν και το ενδεχόμενο συγχώνευσης με την μεγάλη ανταγωνίστριά της UBS. Αυτό μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τρεις πηγές με γνώση της υπόθεσης. 

Όπως εξηγούσαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο οι πηγές, εκφράζονται φόβοι στους κόλπους της ελβετικής τράπεζας για πιέσεις από τους επενδυτές να «σπάσει» σε κομμάτια, αλλά και για συρρίκνωση της κεφαλαιοποίησής της μετά το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε από την έκθεσή της στο οικογενειακό γραφείο Archegos. Το συγκεκριμένο σκάνδαλο της έχει στοιχίσει τουλάχιστον. Παράλληλα έρχεται αντιμέτωπη με δικαστικές περιπέτειες επειδή βοήθησε πελάτες να επενδύσουν 10 δισ. δολάρια σε ομόλογα, που εξέδωσε η χρεοκοπημένη Greensill Capital. 

Οι μετοχές της Credit Suisse έχουν χάσει το 25% της αξίας τους από τις αρχές Μαρτίου, όταν τα προβλήματα της Greensill ήρθαν στο φως. «H Credit Suisse έχει άμεση ανάγκη μία συμφωνία συγχώνευσης» είπε μία εκ των πηγών στο Reuters. «Υπάρχει φόβος στη Ζυρίχη ότι θα την κυνηγήσουν οι ακτιβιστές επενδυτές, αν συνεχίσει να τηρεί στάση αναμονής» συμπλήρωσε. Άλλη πηγή τόνισε ότι ορισ΄μενα στελέχη έχουν εξετάσει ήδη το spin off των ελβετικών δραστηριοτήτων για να προωθήσουν προς συγχώνευση τις υπόλοιπες δραστηριότητες. Μία ακόμη επιλογή στο τραπέζι σύμφωνα με τρίτη πηγή είναι να πουλήσει τις αμερικανικές δραστηριότητες επενδυτικής τραπεζικής. 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News