Business & Finance Πέμπτη 22/04/2021, 09:08
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Credit Suisse: Τη λύγισε ο Archegos – Ζημίες στο πρώτο τρίμηνο

Credit Suisse: Τη λύγισε ο Archegos – Ζημίες στο πρώτο τρίμηνο

Καθαρές ζημίες ύψους 252 εκατ. φράγκων (275 εκατ. δολαρίων) εμφάνισε το πρώτο τρίμηνο η Credit Suisse, καθώς το πλήγμα που δέχθηκε από την κατάρρευση του αμερικανικού fund Archegos Capital υπερκάλυψε τις καλές επιδόσεις στους τομείς διαχείρισης πλούτου και επενδυτικής τραπεζικής. Μάλιστα προειδοποίησε για ζημίες της τάξης των 600 εκατ. φράγκων το δεύτερο τρίμηνο. 

Η ελβετική τράπεζα είχε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή ότι το σκάνδαλο του Archegos της στοιχίζει 4,4 δισ. φράγκα. Η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση τόσο του διευθύνοντος συμβούλου, Μπράιαν Τσιν όσο και της διευθύντριας διαχείρισης ρίσκου, Λάρα Γουόρνερ. Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να μην δοθούν μπόνους για το 2020, ενώ πρότεινε περικοπή μερίσματος.  

Η Credit Suisse ανακοίνωσε ότι τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα θα είχαν φτάσει στα 7,4 δισ. φράγκα εάν δεν είχαμε το σκάνδαλο του Archegos. Θα ήταν αύξηση της τάξης του 35% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Πλέον η ελβετική τράπεζα έχει εξέλθει από το σύνολο σχεδόν των τοποθετήσεών της στο fund, αλλά έχει μπει στο μικροσκόπιο της ελβετικής εποπτικής αρχής για την υπόθεση.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News