Business & Finance Πέμπτη 24/06/2021, 16:29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

LIBOR: Έκκληση των ευρωπαϊκών αρχών για εγκατάλειψή του έως το τέλος του 2021

LIBOR: Έκκληση των ευρωπαϊκών αρχών για εγκατάλειψή του έως το τέλος του 2021

Να εγκαταλείψουν τη χρήση του LIBOR ως επιτόκιο αναφοράς στις νέες συμβάσεις, ζητούν με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA) και η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA).

Με αυτή προτρέπουν τους μετέχοντες στην αγορά, να χρησιμοποιήσουν το χρόνο που απομένει για μειώσουν σημαντικά τα ανοίγματά τους στα επιτόκια USD LIBOR, GBP LIBOR, JPY LIBOR, CHF LIBOR και EUR LIBOR. 

Η δήλωση απευθύνει έκκληση στους μετέχοντες στις αγορές, να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το LIBOR ως επιτόκιο αναφοράς στις νέες συμβάσεις το συντομότερο δυνατό και το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021. 

Οι μετέχοντες καλούνται επίσης να περιορίσουν τη χρήση του LIBOR σε οποιαδήποτες τροποποιημένη μεθοδολογία και να συμπεριλάβουν ισχυρές ρήτρες με εναλλακτικές τιμές σε όλες τις συμβάσεις σε LIBOR. 

Καταλήγοντας η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η τραπεζική εποπτεία της ΕΚΤ, η EBA και η ESMA θα παρακολουθούν στενά πώς θα διαμορφώνεται η κατάσταση, όπως και τα ανοίγματα σε LIBOR. 

moneyreview.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News