Business & Finance Τρίτη 22/06/2021, 19:06
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το σχέδιο ανάκαμψης

Το σχέδιο αυτό θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης

Γερμανία: Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το σχέδιο ανάκαμψης

Την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξασφάλισε το σχέδιο ανάκαμψης μετά την πανδημία της Γερμανίας, ύψους 25,6 δισ. ευρώ, ένα σχέδιο του οποίου στόχος είναι τα επόμενα χρόνια η γερμανική οικονομία να στηριχθεί σε δύο πυλώνες έναν πιο πράσινο και έναν πιο ψηφιακό. 

Το σχέδιο αυτό θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης με τη μορφή επιχορηγήσεων έως το 2026. Μόλις εγκριθεί και από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούλιο, η Γερμανία θα λάβει την πρώτη χρηματοδότηση ύψους 2,3 δισ. ευρώ για έργα που περιλαμβάνονται στο σχέδιο.

«Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις που περιγράφονται θα συμβάλουν στην ψηφιοποίηση και την απο-ανθρακοποίηση της γερμανικής οικονομίας, ούτως ώστε ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένη για το μέλλον», ανέφερε σε δήλωσή της η επικεφαλής της Κομισιόν Ουρσούλα ντεν Ντερ Λέιν.

Όπως σημείωσε η Επιτροπή, στο σχέδιο της Γερμανίας το 42% του συνόλου των μέτρων στηρίζουν τη μείωση των εκπομπών CO2, υψηλότερα από το 37%, που έχουν ορίσει ως όριο οι Βρυξέλλες.

Στόχος του Βερολίνου είναι να απαλλάξει τη βιομηχανία της χώρας από τη χρήση άνθρακα, με ιδιαίτερη έμφαση στο ανανεώσιμο υδρογόνο, τις επενδύσεις στις βιώσιμες μετακινήσεις και στην ανακαίνιση οικιών για τη βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης.

Η Γερμανία σχεδιάζει επίσης να δαπανήσει το 52% των συνολικών κεφαλαίων για να καταστήσει πιο ψηφιακές τις δημόσιες υπηρεσίες, ιδίως στην υγεία και πάλι υψηλότερα από τις απαιτήσεις της Ε.Ε. για ποσοστό 20%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News