Business & Finance Πέμπτη 17/06/2021, 19:15
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Σχέδια για έκδοση χρέους 100 δισ. ευρώ το 2022

Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ανέφερε πρώτη τα νέα αυτά σχέδια

Γερμανία: Σχέδια για έκδοση χρέους 100 δισ. ευρώ το 2022

Σε αναθεώρηση των σχεδίων αναφορικά με το χρέος που θα εκδώσει το επόμενο έτος προχωράει η Γερμανία, όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγή με γνώση επί του θέματος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Βερολίνο προτίθεται να εκδώσει νέο χρέος ύψους 100 δισ. ευρώ το 2022, ποσό σημαντικά υψηλότερο από τα 81,5 δισ. ευρώ, βάσει του προηγούμενου σχεδιασμού. 

Η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ανέφερε πρώτη τα νέα αυτά σχέδια, σημειώνοντας ότι οι υψηλότερες δαπάνες θα κατευθυνθούν στην υγεία, στην κοινωνική μέριμνα και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. 

Από τον Μάρτιο του περασμένου έτους, η γερμανική κυβέρνηση έχει προβεί σε μια άνευ προηγουμένου δέσμη μέτρων στήριξης και διάσωσης, προκειμένου να μετριάσει τον αντίκτυπο της πανδημίας στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Για να χρηματοδότηση αυτών των μέτρων στήριξης, το Βερολίνο δανείσθηκε τα υπέρογκα ποσά των 130 δισ. ευρώ το 2020 και περισσότερα από 240 δισ. ευρώ το 2021.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα χρειασθεί το γερμανικό κοινοβούλιο να αναστείλει τα όρια χρέους για τρίτη διαδοχική χρονιά, προκειμένου να προχωρήσει με τα σχέδια αυτά. 

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει αναφορικά με το ποσό του δανεισμού το επόμενο έτος, προσθέτοντας ότι το υπουργείο θα παρουσιάσει τα ενημερωμένα σχέδια του προϋπολογισμού για το 2022 την επόμενη Τετάρτη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News