Business & Finance Παρασκευή 11/06/2021, 20:52
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Αγόρασε δεδομένα από το Ντουμπάι για να εντοπίσει Γερμανούς φοροφυγάδες 

Γερμανία: Αγόρασε δεδομένα από το Ντουμπάι για να εντοπίσει Γερμανούς φοροφυγάδες 

Την αγορά μιας σειράς δεδομένων από το Ντουμπάι ανακοίνωσε διά στόματος του υπουργού Οικονομικών της η Γερμανία, τα οποία ενδεχομένως να προσφέρουν βοήθεια στους αξιωματούχους του υπουργείου του να εντοπίσουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής από πλούσιους Γερμανούς πολίτες. 

«Τα δεδομένα θα αξιολογηθούν επί του παρόντος από τις περιφερειακές φορολογικές αρχές. Η φοροδιαφυγή δεν είναι ένα μικρό αδίκημα, συνιστά έγκλημα», τόνισε ο Όλαφ Σολτς από το Βερολίνο. 

Την πρώτη αναφορά για την αγορά ενός CD που περιέχει λεπτομέρειες για περιουσιακά στοιχεία στο Ντουμπάι, όπως εκτάσεις και ακίνητα που ανήκουν σε Γερμανούς υπηκόους, την έκανε το περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού, ένας ανώνυμος πληροφοριοδότης πλησίασε Γερμανούς αξιωματούχους και προσφέρθηκε να τους μεταβιβάσει τα δεδομένα, για τα οποία η Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία κατέβαλε περί των 2 εκατ. ευρώ, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να μην επιβεβαιώνει, ούτε να αρνείται αυτά που αναφέρει το Spiegel, σχετικά με τον τρόπο που αποκτήθηκε το CD, ή την τιμή απόκτησής του. 

Οι φορολογικές αρχές στα 16 ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας είχαν ζητήσει στο παρελθόν πληροφορίες από χώρες όπως η Ελβετία, προκειμένου να ανακαλύψουν πιθανή φοροδιαφυγή από πλούσιους Γερμανούς.

Ο Σολτς, ο οποίος ηγείται του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), έχει καταστήσει τη δίκαιη φορολόγηση μια σημαντική υπόσχεση πριν από τις εκλογές τον Σεπτέμβριο, στην προσπάθειά του να αποφύγει το χειρότερο αποτέλεσμα του κεντροαριστερού κόμματος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters
 

 
 
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News