Business & Finance Δευτέρα 14/06/2021, 22:45
ΗΠΑ

Morgan Stanley: Μήνυμα στους εργαζομένους για επιστροφή στο γραφείο

Morgan Stanley: Μήνυμα στους εργαζομένους για επιστροφή στο γραφείο

Ενα αυστηρό μήνυμα στους εργαζομένους που δεν θέλουν να επιστρέψουν στο γραφείο τους έστειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, Tζέιμς Γκόρμαν, λέγοντας ότι εάν είναι άνετοι να πηγαίνουν έξω για να γευματίσουν σε ένα εστιατόριο της Νέας Υόρκης, τότε θα πρέπει να νοιώθουν εξίσου ασφαλείς και να εργαστούν στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας.

«Εάν μπορείς να πας σε ένα εστιατόρια της Νέας Υόρκης, μπορείς να πας και στο γραφείο σου και σε θέλουμε πίσω στον χώρο εργασίας σου», είπε ο Γκόρμαν σε χρηματοοικονομικό συνέδριο που οργάνωση η ίδια η Morgan Stanley. 

Ωστόσο, ο Τζέιμς Γκόρμαν σημειώνει ότι η τράπεζα δεν έχει αρχίσει να «επιβάλει» την επιστροφή των εργαζομένων στα γραφεία τους, σε αντίθεση με τη Goldman Sachs, η οποία απαίτησε από τους εργαζομένους της να επιστρέψουν στο γραφείο τους. Ο τραπεζίτης εξήγησε ότι έστειλε απλά ένα πολύ ηχηρό, όπως είπε, μήνυμα μέσω του οποίου εκφράζει την επιθυμία οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στα κεντρικά γραφεία της Morgan Stanley να επιστρέψουν στους χώρους εργασίας τους. «Εάν μέχρι την αργία Labor Day στις 6 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι δεν έχουν επιστρέψει στα γραφεία τους θα απογοητευόμουν πολύ και τότε θα διαπραγματευθούμε τελείως διαφορετικά», προσέθεσε. 

Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η τράπεζα έμαθε ότι μπορεί να λειτουργεί με ευελιξία στη διάρκεια του κορωνοϊού. Αυτό σήμαινε ότι κάποιοι εργαζόμενοι δεν θα έρχονταν τακτικά στο γραφείο και ειδικά όσοι εργάζονταν σε περιοχές αρκετά απομακρυσμένες, όπως Φλόριντα ή Κολοράντο. «Εάν όμως θέλεις να εργάζεσαι με μισθούς Νέας Υόρκης, θα πρέπει να εργάζεσαι στη Νέα Υόρκη», τονίζει. Aναφερόμενος στην προσωπική του εμπειρία, ο οποίος νόσησε από κορωνοϊό, είπε απο τον Ιούλιο του 2020 έχει επιστρέψει στο γραφείο του αυξάνοντας σταδιακά τις ημέρες εργασίας εκεί. «Από μία ημέρα την εβδομάδα από πέρυσι τον Ιούλιο…σήμερα έχω φθάσει να εργάζομαι τέσσερις ημέρες», είπε χαρακτηριστικά. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News