Business & Finance Πέμπτη 13/05/2021, 12:44
BUSINESS & FINANCE

Κάντε το εμβόλιο, κερδίστε ένα εκατομμύριο

Κάντε το εμβόλιο, κερδίστε ένα εκατομμύριο

Η πολιτεία του Οχάιο σκέφτηκε έναν πρωτότυπο τρόπο να κινητοποιήσει τους Αμερικανούς να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Κάνει κληρώσεις με έπαθλο 1 εκατομμύριο δολάρια, στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν μόνο οι εμβολιασμένοι.

Όπως είπε ο κυβερνήτης του Οχάιο, Μάικ ΝτεΒάιν, ο νικητής της πρώτης από τις πέντε κληρώσεις θα ανακοινωθεί στις 26 Μαΐου.

Το έπαθλο θα πληρωθεί από τα κονδύλια του κορωνοϊού που διαθέτει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν εμβολιάσει το 58,7% του ενήλικου πληθυσμού τους, ενώ έχουν καταγράψει περισσότερα από 32 εκατ. κρούσματα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν στοχεύει να εμβολιάσει το 70% των ενηλίκων έως την 4η Ιουλίου, που είναι η Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Όμως, εδώ και εβδομάδες, οι ρυθμοί των εμβολιασμών μειώνονται σε όλη τη χώρα, γεγονός το οποίο οι αρχές αποδίδουν στη διστακτικότητα κάποιων Αμερικανών.

Για να πείσουν τους αναποφάσιστους, σε διάφορα σημεία της χώρας προσφέρονται μπύρες, ντόνατς, εισιτήρια σε αθλητικές οργανώσεις ή ακόμα και χρήματα.

Στο Οχάιο, πέραν των πέντε κληρώσεων του 1 εκατ. δολαρίων, γίνονται και κληρώσεις για τους ανήλικους εμβολιασμένους, καθώς στις ΗΠΑ οι εμβολιασμοί επεκτείνονται και στα παιδιά άνω των 12 ετών. Οι ανήλικοι διεκδικούν μία πλήρη υποτροφία για ένα από τα πανεπιστήμια της πολιτείας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News