Business & Finance Παρασκευή 7/05/2021, 14:40
BUSINESS & FINANCE

Γερμανία: Μόνο στους άνω των 60 το εμβόλιο Johnson & Johnson

Γερμανία: Μόνο στους άνω των 60 το εμβόλιο Johnson & Johnson

Να χορηγείται το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού μόνο στους άνω των 60 ετών θα προτείνει η επιτροπή εμβολιασμών STIKO της Γερμανίας, σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel.

Υπενθυμίζεται ότι η ευρωπαϊκή αρχή φαρμάκων EMA ενέκρινε το εμβόλιο της J&J τον περασμένο μήνα, αφότου εξέτασε περιστατικά σπάνιων θρομβώσεων σε Αμερικανούς που το έκαναν. Η EMA άφησε τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αποφασίσουν για το πώς θα χρησιμοποιήσουν το σκεύασμα.

Εκπρόσωπος του Robert Koch Institute (RKI) για τις μεταδοτικές ασθένειες εκτιμά ότι η επιτροπή εμβολιασμών θα ανακοινώσει τις συστάσεις της για το Johnson & Johnson την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία είχε περιορίσει και τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca μόνο στους άνω των 60, αφότου διαπίστωσε ότι κυρίως οι νεότερες γυναίκες επηρεάζονται περισσότερο από την εμφάνιση θρομβώσεων.  

Όμως, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν ανακοίνωσε χθες ότι η χώρα θα κάνει διαθέσιμο το εμβόλιο της AstraZeneca σε όλους τους ενήλικες, προκειμένου να επιταχύνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Οι εμβολιαζόμενοι θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτούν γιατρό, ενώ παράλληλα θα μπορούν να κάνουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου συντομότερα, από τις τέσσερις εβδομάδες και μετά.

Σκοπός είναι να προστατευτούν περισσότερα άτομα από τον κορωνοϊό γρηγορότερα, είπε σήμερα ο Σπαν, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή η νέα στροφή στις επίσημες οδηγίες σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Το Βερολίνο επιθυμεί να επιταχύνει τους εμβολιασμούς, καθώς θα περάσει νόμο ο οποίος θα απελευθερώνει όσους έχουν πλήρη ανοσία από τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News