Business & Finance Παρασκευή 7/05/2021, 18:42
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Εκκλήσεις να «κοπεί» το εβδομαδιαίο επίδομα ανεργίας ύψους 300 δολαρίων 

Οι κενές θέσεις εργασίας απειλούν με επιβράδυνση την οικονομική ανάκαμψη

ΗΠΑ: Εκκλήσεις να «κοπεί» το εβδομαδιαίο επίδομα ανεργίας ύψους 300 δολαρίων 

Τα απογοητευτικά στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Απρίλιο τα οποία δημοσιοποιήθηκαν σήμερα Παρασκευή και έδειξαν ότι προστέθηκαν μόλις 266.000 νέες θέσεις, από 770.000 τον Μάρτιο, έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό και ήδη οι πρώτες έκκλησεις για δραστικά μέτρα έκαναν την εμφάνισή τους. 

Το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο προέβη σε ανακοίνωση, με την οποία επισημαίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να διακόψει το εβδομαδιαίο επίδομα ανεργίας ύψους 300 δολαρίων, το οποίο δίνεται στο πλαίσιο του πακέτου δημοσιονομικής στήριξης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων. 

«Τα απογοητευτικά στοιχεία, κάνουν ξεκάθαρο ότι πληρώνοντας τους ανθρώπους για να μην δουλεύουν, υπονομεύουν αυτό που θα μπορούσε να ήταν μια ισχυρή αγορά εργασίας», ανέφερε σε δήλωσή του ο επικεφαλής πολιτικής του Επιμελητηρίου Νιλ Μπράντλεϊ, προσθέτοντας ότι οι κενές θέσεις εργασίας απειλούν με επιβράδυνση την οικονομική ανάκαμψη. 

«Σύμφωνα με την ανάλυση του Επιμελητηρίου, το επίδομα των 300 δολαρίων έχει σαν αποτέλεσμα, ο ένας στους τέσσερις που το λαμβάνουν, να έχει καλύτερο εισόδημα από αυτό που είχε όταν εργαζόταν», προσέθεσε ο Μπράντλεϊ. 
 
moneyreview.gr από Reuters

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News