Business & Finance Παρασκευή 30/04/2021, 16:10
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Ισχυρό «ριμπάουντ» του προσωπικού εισοδήματος τον Μάρτιο

ΗΠΑ: Ισχυρό «ριμπάουντ» του προσωπικού εισοδήματος τον Μάρτιο

Ευρείας κλίμακας ανάκαμψη σημείωσε το προσωπικό εισόδημα των Αμερικανών τον Μάρτιο, με τις εφάπαξ πληρωμές ύψους 1.400 δολαρίων στις οικογένειες που κατέβαλε η κυβέρνηση Μπάιντεν, να δίνουν τεράστια ώθηση στα εισοδήματα.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία τα προσωπικά εισοδήματα των Αμερικανών, πραγματοποίησαν «άλμα» 21,1% τον Μάρτιο, έπειτα από συρρίκνωσή τους κατά 7% τον Φεβρουάριο, ξεπερνώντας και τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξησή τους κατά 20,3%.

Η βελτίωση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν και οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, καθώς τα επιπλέον χρήματα που έλαβαν τα νοικοκυριά από την κυβέρνηση χρησιμοποιήθηκαν για να πραγματοποιηθούν αγορές.

Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείου Εμπορίου, οι καταναλωτικές δαπάνες τον Μάρτιο ενισχύθηκαν κατά 4,2%, μετά την πτώση 1% που σημείωσαν τον Φεβρουάριο κι έναντι εκτιμήσεων για αύξησή τους κατά 4,1%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές τα στοιχεία του Μαρτίου θέτουν μια ισχυρή βάση για περαιτέρω επιτάχυνση της κατανάλωσης κατά το β΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News