Business & Finance Πέμπτη 6/05/2021, 16:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Σημαντική υποχώρηση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας 

Το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου του 2020

ΗΠΑ: Σημαντική υποχώρηση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας 

Σταθερά σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, καθώς οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά σχεδόν 100.000 την περασμένη εβδομάδα, καταγράφοντας για τέταρτη διαδοχική εβδομάδα μείωση. 

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Μαΐου, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν στις 498.000, από 590.000 μια εβδομάδα νωρίτερα κι έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών του Reuters για 540.000 αιτήσεις. 

Ο αριθμός αυτός συνιστά το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου του 2020, όταν δόθηκε εντολή στις μη αναγκαίες επιχειρήσεις να αναστείλουν τη λειτουργία τους εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19. 

Τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης, το ύψος των οποίων πλησιάζει τα 6 τρισ. δολάρια σε διάστημα ενός έτους, διατήρησαν εν ζωή τις επιχειρήσεις, οι οποίες πλέον επιστρέφουν στην ενεργό δράση, καθώς τα περιοριστικά μέτρα σταδιακά αποσύρονται, από τη στιγμή που ο εμβολιασμός στις ΗΠΑ προχωράει με αμείτους ρυθμούς. 

Χθεσινά στοιχεία έδειξαν ότι οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού κλάδου προσέλαβαν το περισσότερο προσωπικό τους τελευταίους επτά μήνες, ενώ ο δείκτης που αφορά τις θέσεις εργασίας στον κλάδο των υπηρεσιών «αναρριχήθηκε» σε υψηλό δυόμιση ετών. 

Σύμφωνα με έρευνα του Reuters οι θέσεις εργασίας εξαιρουμένου του αγροτικού κλάδου θα αυξηθούν κατά 978.000 τον Απρίλιο, μετά από αύξησή τους κατά 916.000 τον Μάρτιο. Σε περίπτωση που οι προβλέψεις των οικονομολόγων βγουν αληθινές, τότε οι άνεργοι στις ΗΠΑ θα ανέρχονται στους 7,4 εκατ., σε σχέση με τους εργαζόμενους τον Φεβρουάριο του 2020. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News