Business & Finance Παρασκευή 7/05/2021, 16:36
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ: Δραματικά λιγότερες οι νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο 

Προστέθηκαν 266.000 νέες θέσεις στην αγορά εργασίας

ΗΠΑ: Δραματικά λιγότερες οι νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο 

Μετά τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία που έφεραν άνεμο αισιοδοξίας αναφορικά με την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, ήρθαν σήμερα Παρασκευή τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας που προστέθηκαν τον Απρίλιο, για να μετριάσουν τον ενθουσιασμό. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, τον Απρίλιο προστέθηκαν 266.000 νέες θέσεις στην αγορά εργασίας εξαιρουμένου του αγροτικού κλάδου, έναντι 770.000 νέων θέσεων τον Μάρτιο. 

Τα στοιχεία αυτά του Απριλίου γίνονται ακόμη πιο απογοητευτικά, από τη στιγμή που οι αναλυτές όχι μόνο δεν περίμεναν υποχώρηση των νέων θέσεων, απεναντίας έκαναν λόγο για 978.000 νέες θέσεις, έρχονται μία ημέρα αφότου ανακοινώθηκαν ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα έπεσαν για πρώτη φορά κάτω τις 500.000, ενώ είναι τα πρώτα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, αφότου εγκρίθηκε το πακέτο δημοσιονομικής στήριξης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, από τον Λευκό Οίκο. 

Στο αποκορύφωμα του πρώτου κύματος της πανδημίας πέρυσι τον Απρίλιο, 20,679 εκατ. Αμερικανοί έχασαν τη δουλειά τους. Έκτοτε περί των 7 εκατ. Αμερικανών βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, για διάφορους λόγους. 

Η τηλεκπαίδευση και η παραμονή στα σπίτια των παιδιών, έχει αναγκάσει πολλές μητέρες να εγκαταλείψουν την εργασία τους προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις οικογενειακές υποχρεώσεις. 

Παράλληλα αρκετοί είναι εκείνοι που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνταξιοδοτήθηκαν πρόωρα εξαιτίας της Covid-19. 

Τέλος υπάρχει μεγάλη μερίδα των Αμερικανών ειδικότερα εκείνων που δεν έχουν οικογένειες, οι οποίοι λαμβάνοντας τα σχετικά γενναιόδωρα επιδόματα ανεργίας, δεν βρίσκουν κανένα λόγο να επιστρέψουν στην εργασιακή ρουτίνα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News