Business & Finance Παρασκευή 5/02/2021, 18:38
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συναγερμός Μπάιντεν μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ

Συναγερμός Μπάιντεν μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ

Συναγερμό σήμανε ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι τα αδύναμα στοιχεία καθιστούν ύψιστη ανάγκη την ανάληψη άμεσης δράσης από το Κογκρέσο αναφορικά με το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας. 

Η έκκληση αυτή του Δημοκρατικού προέδρου, έρχεται λίγες μόλις ώρες αφότου η Γερουσία ενέκρινε το προσχέδιο του προϋπολογισμού, στο οποίο περιλαμβάνεται το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων που έχει προτείνει ο κάτοικος του Λευκού Οίκου, προσπερνώντας τις ενστάσεις των Ρεπουμπλικανών που ανησυχούν για την εκτίναξη του δημόσιου χρέους. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα, τον Ιανουάριο η αμερικανική οικονομία προσέθεσε 49.000 νέες θέσεις εργασίας, όμως τα στοιχεία για τον Δεκέμβριο αναθεωρήθηκαν επί τα χείρω απελπιστικά με μείωση 227.000 θέσεων εργασίας, από 140.000 θέσεις των προηγούμενων εκτιμήσεων. 

Σε συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος με κορυφαίους Δημοκρατικούς της Βουλής των Αντιπροσώπων, εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες του, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι με αυτό τον ρυθμό η αγορά εργασίας δεν πρόκειται να ανακάμψει ούτε σε δέκα χρόνια.

«Είναι οι ζωές των ανθρώπων. Οι πραγματικές ζωές των ανθρώπων πληγώνονται και πρέπει αυτό να το διορθώσουμε», είπε ο Μπάιντεν. «Όταν προσφέρουμε βοήθεια στους ανθρώπους, βοηθάμε επίσης την ανταγωνιστική παραγωγική μας δυναμικότητα», προσέθεσε. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News