Business & Finance Παρασκευή 7/05/2021, 18:05
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Amazon: Αναστέλλει την Prime Day στην Ινδία εξαιτίας του κορωνοϊού 

Η Prime Day πραγματοποιείται συνήθως τον Ιούλιο

Amazon: Αναστέλλει την Prime Day στην Ινδία εξαιτίας του κορωνοϊού 

Το νέο επιθετικό κύμα της πανδημίας της Covid-19 στην Ινδία, με τα κρούσματα να καταγράφουν ρεκόρ όπως και ο αριθμός των νέων θανάτων, ανάγκασε την Amazon να αναστείλει την Prime Day στην ασιατική χώρα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας σήμερα Παρασκευή. Την πρόθεση της Amazon για κατάργηση της Prime Day στην Ινδία ανέφερε για πρώτη φορά το CNBC.

Η Prime Day πραγματοποιείται συνήθως τον Ιούλιο, με σκοπό να αυξηθούν οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας διαδικτυακών λιανικών πωλήσεων στον κόσμο και οι προσφορές της συγκεκριμένης ημέρας είναι διαθέσιμες μόνο στα μέλη της Amazon. Οι προσφερόμενες εκπτώσεις είναι ο βασικός τρόπος με τον οποίο η αμερικανική εκμεταλλεύεται την Prime Day, μια υπηρεσία γρήγορης αποστολής και συνεχούς ροής στο διαδίκτυο, η οποία ενθαρρύνει τους συνδρομητές να κάνουν περισσότερες αγορές.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ινδία ανέφερε 1,5 εκατομμύριο κρούσματα και κατέγραψε ρεκόρ στους ημερήσιους θανάτους, από τη στιγμή που τα νοσοκομεία της στερούνται κρεβατιών και ιατρικού οξυγόνου. 
Η Amazon, η Google και αρκετές ινδικές εταιρείες έχουν ενεργοποιηθεί προκειμένου να βοηθήσουν τη χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο να καταπολεμήσει τον κορωνοϊό, προσφέροντας από αεροσκάφη με ιατρικό εξοπλισμό και δεσμεύσεις για χρηματοδότηση έως την παραγωγή ιατρικού οξυγόνου.

moneyreview.gr από Reuters, CNBC

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News